Een levendig familiehuis op Strijp R in Eindhoven

Een voordeel aan een overbevolkt land als het onze is dat het boordevol staat met huizen en wij dus niet gauw over de grens hoeven om op zoek te gaan naar gave huizen en interieurs. We besloten daar maar eens gebruik van te maken en vertrokken richting Eindhoven. Daar, op een oud Philips terrein (Strijp R) waar tevens de fabriek van Piet Hein Eek staat, wonen Youri en Evelien samen met hun twee kinderen in een heerlijk familiehuis.

Samen met een architect hebben zij het huis helemaal from scratch ontworpen. Lastig? Welnee, Evelien en Youri wisten heel goed wat ze wilden!

Inspiratie voor het exterieur haalden zij vooral uit de buurt. Het huis is geïnspireerd op de oude bouwstijl, die zo kenmerkend is voor gebouwen op het oude Philips terrein. Kenmerkende elementen zijn bijvoorbeeld het portaal en het ontwerp van de kozijnen. De ramen zijn typisch industrieel, maar in plaats van staal is gekozen voor aluminium. Een slimme keuze aangezien dit een stuk betaalbaarder is én minder verzorging nodig heeft.

Youri en Evelien kozen ervoor om de betonnen constructie en buizen gewoon zichtbaar te laten waardoor het huis ook vanbinnen een industrieel karakter krijgt. De woonkamer is eigenlijk verdeeld in twee zithoeken: in de ene hoek staat de tv en in de andere hoek trekt vooral de boom (een ficus lyrata) onze aandacht. In de toekomst komt hier ook nog een haard zodat de hoek zonder tv nóg knusser wordt.

Achter de bank in het hoekje staat het speelgoed van de kinderen, een beetje uit het zicht, maar toch wel betrokken bij de rest van de woonkamer. De poef is de Slumber van het merk Casalis.

Voor het interieur deden Youri en Evelien veel inspiratie op via Pinterest, maar ook bezochten zij Kopenhagen. Niet zo gek dat Scandinavische sferen het huis sieren dus!

De combinatie van stoere elementen, Scandinavische items (veel IKEA) en groene planten maakt het een levendig familiehuis.

In de vensterbank is een heerlijke zitplek gecreëerd. Deze is trouwens multifunctioneel. Als je de kussens er af haalt is het weer een speelplek voor de kinderen. “Die kunnen dan met de trein over de vensterbank rijden,” vertelt Evelien. Naast de vensterbank is ook nog extra opbergruimte gemaakt. Erg slim!

Het huis is zo ontworpen en ingericht dat er nog veel ruimte is voor verandering. Bijvoorbeeld in de woonkamer: nu hangt er een schommel, maar dat kan over een tijdje heel goed weer iets anders zijn. ‘Een stellingkast bijvoorbeeld,’ zegt Evelien. ‘Of een metalen pui,’ suggereert Youri.

Het familiehuis wordt goed geleefd en het gezin zit eigenlijk overal wel, maar het meest wordt er toch in de keuken geleefd.

De ‘R’ boven het aanrecht vonden Youri en Evelien op Strijp S en verwijst naar het oude Philips terrein, Strijp R (en Roomed natuurlijk).

Boven bevinden zich alle privé ruimtes: slaapkamers en badkamer.

Kenmerkend voor het huis is ook de vele opbergruimte, zoals de kastenwanden in de slaapkamer. Dit is ook weer gewoon IKEA!

Ook boven komt dat industriële karakter van het huis terug in de kozijnen.

In de zomer staat er ook nog een buitenkeuken in de tuin. Nu is die alvast opgeruimd, maar het gezin zit nog wel veel buiten.

Vond je dit artikel leuk? Misschien vind je dit familiehuis in Bloemendaal dan ook wel leuk om te zien!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een levendig familiehuis op Strijp R in Eindhoven
Sluiten