Een klimop binnenshuis? Dit appartement bewijst dat het kan!

De klimop wordt veelal gebruikt als plant voor in de tuin. Het mooie van een klimop is dat deze plant door zijn hechtwortels overal op kan ‘klimmen’: van gladde muren tot hout. Wij zijn écht fan van de klimop en vinden die dichtbegroeide schuttingen of voorgevels echt prachtig. Maar eigenlijk is het ook best zonde dat we deze plant alleen maar buiten de deur spotten. Waarom zou je zo’n mooie, groene klimop niet ook gewoon ín huis laten groeien? Dit appartement in Stockholm bewijst dat het kan.

Benieuwd naar hoe zo’n dichtbegroeide voorgevel er uitziet? Check dan dit overzicht van de mooiste huizen bedekt met klimop.

klimop
klimop

Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de andere ruimtes staan veel planten. Het toevoegen van planten aan je interieur is een makkelijke manier om je interieur levendig te maken. Planten brengen namelijk een hoop gezelligheid met zich mee, maar ook kleur! Heb jij een vrij basic interieur, maar wil je eigenlijk geen (felle) kleuren toevoegen? Met een aantal mooie planten geef je de kamer net dat beetje extra.

klimop
klimop

Het enige nadeel aan de klimop is dat wanneer de plant zich eenmaal heeft gehecht, de muur beschadigd kan raken. Maar daar hebben de bewoners van dit appartement wat op gevonden. Zij hebben de plant namelijk aan het plafond gehangen, zodat de takken naar beneden kunnen hangen en niet van de grond naar boven hoeven te kruipen. Slim!

klimop
klimop
klimop

>> Hangende decoratie voor een klein balkon

klimop
klimop
klimop
klimop

Deze kidsroom is toch te leuk? Het speelgoed en de vlaggenlijn brengen kleur in de basic, witte basis. Hierdoor kun je de look van de kamer snel veranderen naarmate je kind ouder wordt.

>> Inspiratieboost: slingers, vlaggen en pompoms in de kidsroom

klimop
klimop
klimop

Vind je al deze planten te gek, maar ben je niet zo goed in de verzorging? Met deze zeven tips kan het bijna niet misgaan!

Nog meer mooie planten in huis:

objekt.historiskahem.se

Reageer op artikel:
Een klimop binnenshuis? Dit appartement bewijst dat het kan!
Sluiten