Een kleurrijk appartement voor een alleenstaande vader en zijn zoon

Architect Glen Medioni stond voor een behoorlijke uitdaging. Een alleenstaande vader vroeg hem zijn appartement aan de rand van Parijs volledig te renoveren. In het appartement van 70 vierkante meter moesten er naast de woonkamer twee slaapkamers, een badkamer en een dichte keuken komen. Het was vooral de wens van de vader om genoeg speelruimte te creëren voor zijn vijfjarige zoon. Omdat zij hier samen wonen, wilde de vader een stoer interieur, maar wel met een huiselijke sfeer. Het uiteindelijke resultaat? Een kleurrijk appartement met veel grafische lijnen en een moderne look.

Bekijk ook een dit appartement vol Star Wars toys, waar geel óók de hoofdrol speelt.

Wat meteen opvalt zijn de vele gele elementen in het interieur. En deze kleur geel komt terug in het gehele huis! Wij zijn groot fan van de combinatie van materialen en kleuren. Mat grijs wordt afgewisseld met hoogglans wit en geel. Behoorlijk strak en modern, waarbij de prachtige houten vloer zorgt voor een mooi, warm contrast.

Vooral de eetkamer heeft een huiselijke sfeer, zonder dat het saai of ‘tuttig’ is. De houten latten zorgen voor een grafisch effect. Deze muur ziet er niet alleen cool uit, maar zo wordt de hoogte van het appartement ook nog eens extra geaccentueerd. De schuifdeuren naar de slaapkamers zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, maar vastgezet in diagonale richting. Cool!

Beide slaapkamers zijn vrij compact. De slaapkamer van de vader heeft een stijlvolle look met navy, zwart en teal, één van onze favoriete kleurencombinaties!

De slaapkamer van de zoon is wat groter. De vader vond het belangrijk dat hij ondanks de beperkte ruimte wel genoeg ruimte heeft om te spelen. De hoogslaper is dé uitkomst! Net als in de woonkamer zijn hier ook veel inbouwkasten gemaakt, zodat de jongenskamer lekker opgeruimd blijft.

>> Inspiratieboost: opgeruimd staat netjes, ook in de kinderkamer

Benieuwd naar meer appartementen vol kleur? Het kleurenpalet van dit appartement bestaat voornamelijk uit pasteltinten en dit zomerhuis in The Hamptons heeft alle kleuren van de regenboog, maar wel op een stijlvolle manier.

www.desiretoinspire.net

Reageer op artikel:
Een kleurrijk appartement voor een alleenstaande vader en zijn zoon
Sluiten