Een klein huis met ruimtebesparende oplossingen

Als je in een appartement van 35 vierkante meter woont en behoorlijk wat spullen hebt, moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. De architecten van Geometrium ontworpen dit huis vol ruimtebesparende oplossingen. Kijk snel verder en leer!

Het appartement is een zogenaamd “second home” voor vrienden en familie. Vanwege het kleine oppervlak is het huis ingericht met veel multifunctionele meubels.

Door verschillende vormen en kleuren tegels te gebruiken in de keuken ontstaat een speels effect. Gebruik echter wel een rustig kleurenpalet zodat het niet te druk wordt.

Door een zithoek in de vensterbank te maken, creëerden de ontwerpers extra veel zitplekken. Zo betrek je dit hoekje ook bij de rest van de eethoek.

Op een verhoging is een lounge gemaakt met een slaapbank. Dat is niet het enige multifunctionele in deze ruimte; het platform heeft namelijk nog een verborgen functie in de trede. Daar zit een uitschuifbaar bed verstopt!

Aan de andere kant van de ruimte zien we een mooie haard omringd met kasten. De kastdeuren vallen heel mooi weg in de muur waardoor de kastenwand ook als thuisbioscoop functioneert! Ideaal voor als je met een groot gezelschap bent.

Op het kleine ‘balkon’ is een werkruimte gemaakt. Een perfecte plek als je het aan ons vraagt; je hebt genoeg privacy en krijgt veel daglicht binnen wat zorgt voor een frisse blik. Aan de andere kant van het balkon is een bankje waar je heerlijk kunt ontspannen en ook weer extra spullen kunt opbergen.

De bewerkte tegels hebben een rustig kleurenpalet. Hierdoor kun je op een simpele manier je badkamer wat speelser maken. Met een kast tot aan het plafond benut je alle ruimte en zorg je voor veel opbergplek.

Kijk ook eens naar dit appartement van een beginnend mode-ontwerpster. Zij moest al haar stoffen en andere items kwijt in een klein huisje en creëerde daarvoor veel ruimtebesparende meubels.

geometrium.com

Reageer op artikel:
Een klein huis met ruimtebesparende oplossingen
Sluiten