Een klein en luxe appartement in het centrum van Amsterdam

Vaak ben je geneigd om een klein huis in te richten met kleine meubels. Althans, dat is wat interieur ontwerper Robert Kolenik ervaart. De designer besloot daarom een andere aanpak te kiezen voor dit kleine, maar luxe appartement in het centrum van Amsterdam. In plaats van kleine meubels koos Kolenik voor groot en functioneel met als doel een luxueuze sfeer te creëren.

Wat ons betreft is dat ‘luxe’ wel gelukt. Maar dat is dan ook niet zo moeilijk met merken als Minotti en Vitra..

app_alberdingk_amsterdam-42_1920px
app_alberdingk_amsterdam-262_1920px
app_alberdingk_amsterdam-31_1920px

De woning beslaat drie verdiepingen, maar we hebben slechts beelden van één etage. Dit betreft de woonverdieping met lounge- en eethoek. Aan één kant van de ruimte werd de wand modern aangekleed met een haard en beeldscherm tussen een combinatie van eikenhout en strak witte kasten.

In de lounge hoek staan stoelen van Minotti en ook de luxe bank is van dit merk. Je ziet hier ook goed hoe de combinatie van verschillende materialen werkt. Hout wordt gecombineerd met brons en marmer van de koffietafel. De licht grijze kleur van de bank krijgt juist weer een oppepper door het okergele kussen en plaid. Het bijzettafeltje is juist weer van staal, een harder materiaal dat goed samengaat met het warme hout en het stoffen materiaal.

app_alberdingk_amsterdam-uitsnede-222_1920px
app_alberdingk_amsterdam-252-2_1920px

Vind jij het lastig om te bepalen welke materialen goed met elkaar te combineren zijn? Wij geven je de gouden regels voor het mixen van materialen in je interieur.

app_alberdingk_amsterdam-277_1920px
app_alberdingk_amsterdam-uitsnede-133_1920px
app_alberdingk_amsterdam-uitsnede-167_1920px

Het plafond is redelijk laag hier, dus is het slim om te kiezen voor transparante verlichting. Zo houdt je het geheel luchtig en blokkeer je de doorkijk niet.

Bekijk ook: tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond

app_alberdingk_amsterdam-vierkant_82_1920px

MEER ZIEN
Neem ook een kijkje in Villa Nicola of het daarboven gelegen appartement in het centrum van Amsterdam. Een totaal andere sfeer in dezelfde stad.

Reageer op artikel:
Een klein en luxe appartement in het centrum van Amsterdam
Sluiten