Een kijkje in ons droomhuis aan de Bloemgracht

Oké, de titel van dit artikel is een beetje misleidend. ‘Ons’ moet eigenlijk ‘Renée’s’ zijn. Sinds ik in Amsterdam woon, droom ik namelijk van een huis aan de Bloemgracht. Elke dag fiets ik langs deze rustige gracht. Het liefst rond het tijdstip dat het net begint te schemeren en de bewoners thuis de lichtjes aan doen. Dat is namelijk het moment waarop je het best naar binnen kunt gluren. Tja, ik ben een beetje obsessed, maar binnenkijken is nu eenmaal mijn guilty pleasure en het hoort bij mijn vak.

In dit artikel kunnen ook jullie een kijkje nemen in één van die prachtige grachtenpanden en hoop ik jullie te overtuigen van mijn obsessie met dit stukje Amsterdam. Het gaat om een pas gerenoveerd pand, dat in 1752 gebouwd werd als suikerfabriek. De eigenaar, een jonge makelaar, schakelde het Amsterdamse architectenbureau Standard Studio in om het pand om te toveren tot ruime loft en dan ben je dus echt wel aan het juiste adres.

Voorheen was de woning van 150 vierkante meter opgedeeld in kleine hokjes. Totaal niet praktisch en eigenlijk zonde van alle ruimte. De architecten braken de ruimte open en maakten er een loft van met verschillende niveaus.

Aan de kant van de Bloemgracht maakten de architecten de woonkamer met aangrenzend op een verhoging de keuken en bar. Die keuken is ontworpen door Eginstill, die ook de prachtige keuken in The Loft maakten. Tja, we kunnen wel stellen dat het droomhuis ook een droomkeuken heeft met de perfecte combinatie van staal en marmer.

Achter de keuken is een walk-in closet gemaakt en daar vind je ook direct de badkamer met maar liefst twee rain-showers en een prachtig vrijstaand bad. Verderop in het pand zit nog een sauna, spa en aparte douches. De badkamer en walk-in closet grenzen aan de slaapkamer, die al net zo bijzonder is als de rest van het huis. Het bed lijkt uit de zwarte achterwand te vallen en naast het bed staat als pronkstuk de Eames lounge chair. Dit is geen verrassing aangezien architect Jurjen fanatiek Eames verzamelaar. Zelfs zo erg, dat hij de winkel Modern Vintage begon om zijn verzameling te verkopen.

Door het hele huis is voornamelijk gewerkt met beton, eikenhout en staal. Het gave aan deze woning is dat de architecten het een modern, industriële look gaven en toch ook de karakteristieke elementen, zoals de originele balken, van het pand wisten te behouden. Als je jouw huis ook een industrieel karakter wilt geven, hebben we hier een aantal inspirerende tips voor je.

Als je deze loft aan de Bloemgracht gaaf vindt, moet je ook even een kijkje nemen in dit appartement in een oude Amsterdamse school. Ook die woning is ontworpen door Standard Studio.

standardstudio.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in ons droomhuis aan de Bloemgracht
Sluiten