Een kijkje in het Londense huis van Ilse Crawford

Binnenkijken bij creatieven staat altijd garant voor een portie artistieke interieur inspiratie. Zo ook bij deze Engelse interieur ontwerpster. Het huis van Ilse Crawford in het Londense Borough District staat te koop en dus werden de beelden van het huis openbaar gemaakt. In eerste instantie werd het Victoriaanse huis gerenoveerd door 6a Architects en Vincent van Duysen, maar Crawford veranderde het interieur meerdere keren gedurende de periode van vijftien jaar dat ze hier woonde.

Een groot deel van het appartement is in een mooie grijstint geverfd. Grote open kasten vol boeken en objecten zetten de sfeer in deze loft-achtige woning. De enige ‘afgesloten’ kamer in het huis is de badkamer. Verder bevindt alles zich in één ruimte.

roomed-isle-crawford
roomed-ilse-crawford
roomed-ilse-crawford1
roomed-ilse-crawford2

Een deel van de keuken zit verstopt in een kast. Slim! Want als je even wat meer rust wilt creëren, sluit je gewoon even de deurtjes.

roomed-ilse-crawford20
roomed-ilse-crawford21
roomed-ilse-crawford25

Binnen het redelijk neutrale kleurenpalet vallen de groene stoelen en het vloerkleed extra op. Wist je trouwens dat de kleur groen een heel positieve invloed heeft op je welzijn? Wat exact de werking van deze kleur is lees je hier.

roomed-ilse-crawford23

Tegen het hoofdeinde van het bed plaatste de ontwerpster een kast als roomdivider. Deze vulde ze op met boeken, accessoires en een eigen ontwerp: de lamp die zij speciaal voor IKEA ontwierp.

roomed-ilse-crawford22
roomed-ilse-crawford212
roomed-ilse-crawford2123

In de badkamer zijn dezelfde tegeltjes gebruikt als in de keuken. Net als de kleur grijs op de muren zorgt dit voor continuïteit en uniformiteit binnen de loft.

huis van ilse crawford

We spotten zeep van een van onze favoriete merken: Aesop.

roomed-ilse-crawford28

Wil je na het zien van het huis van Ilse Crawford ook zo’n artistieke look in huis? Doe hier meer inspiratie op!

Ben je benieuwd naar het werk van Ilse? Netflix maakte en aflevering over haar carrière in Abstract: The Art Of Design. Roomed’s Esmé vertelt je in dit artikel alles over deze fantastische serie.

www.themodernhouse.net

Reageer op artikel:
Een kijkje in het Londense huis van Ilse Crawford
Sluiten