Een kijkje in het kantoor van Funda in Amsterdam

Het allerleukste aan ons werk is dat we zo vaak mogen binnenkijken bij anderen. Dit doen we niet alleen in real life, maar ook via makelaarssites. Yes, we verliezen ons vaak op Funda en dromen dan over toekomstige huizen, die we in ons hoofd al helemaal inrichten. Stel je even voor dat je bij Funda werkt en elke minuut van de dag op de hoogte wordt gebracht van nieuwe huizen op de markt!? Tja, dan moet je je echt goed kunnen beheersen. Wij waren wel benieuwd hoe die medewerkers er bij zitten en kregen onlangs de beelden van het nieuwe kantoor van Funda in Amsterdam. In dit artikel geven we een kijkje in het kantoor van de grootste binnenkijksite van Nederland!

Het kantoor is gevestigd aan de Piet Hein kade aan het IJ, vlakbij het Centraal Station. Het Rotterdamse ontwerpbureau DOEN werd ingeschakeld om het interieurontwerp te maken. Als uitgangspunt werd de meest belangrijke zoekterm van huizenzoekers gebruikt..

De straat als uitgangspunt

Vaak begint de zoektocht naar een huis met een locatie. De straat staat in de zoektocht centraal en werd daarom het uitgangspunt voor het kantoorontwerp. De straat is natuurlijk een plek waar buurtbewoners samenkomen. Mensen lopen, fietsen, spelen en ontmoeten elkaar op straat, terwijl ze zich terugtrekken in hun huizen. Dat idee van ontmoeten en afsluiten werd verwerkt in het ontwerp. Daarom is er een heus ‘fundaplein’ waar medewerkers elkaar ontmoeten. Er zijn elementen voor overleg in de grote open ruimte en er zijn aparte ‘hokjes’ waar medewerkers zich kunnen terugtrekken.

Het fundaplein is er vooral voor de fun. Hier kunnen mensen pingpongen, gamen, tafelvoetbal spelen, swingen op de schommels of hun lunch nuttigen aan de picknicktafels.

Het kantoor van Funda moest tijdloos worden en daarom kozen de ontwerpers voor veel staal en hout in het ontwerp. Deze materialen vervelen immers niet gauw! Open kasten van hout en staal zijn gebruikt als roomdivider en met planten krijgt de ruimte meteen kleur en sfeer.

DIY: maak je eigen eikenhouten tafel met stalen frame

Chesterfields en vloerkleden zorgen voor een huiselijke sfeer in het kantoor.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in het kantoor van Funda in Amsterdam
Sluiten