Een kijkje in het huis van Brigitte met een licht interieur en bohemian touch

Voor deze binnenkijker reisden we af naar Apeldoorn, waar we een kijkje namen in het fijne bohemian huis van Brigitte. Brigitte houdt van reizen en is een echte verzamelaar als het aankomt op mooie spullen uit verschillende culturen. En dat zie je direct terug in haar huis!

Het huis is het perfecte voorbeeld van hoe je een bohemian huis op de juiste manier inricht. Door de goede mix van natuurlijke materialen in de bijzondere spullen en de lichte witte basis heeft dit huis een warme, en tegelijkertijd toch frisse sfeer.

Bijzondere woonaccessoires uit verschillende landen

Brigitte heeft een groot deel van haar leven in de reiswereld gewerkt. Het is één van haar grootste passies en ondanks dat ze er op dit moment niet meer werkzaam is, reist ze nog steeds veel. Haar huis staat dan ook vol met vondsten die ze overal vandaan heeft gehaald.

Vaak koop ik prachtige unieke spullen op markten in verschillende landen waar ik kom, terwijl mensen er hier in de winkel een fortuin aan uitgeven.

In de woonkamer komt veel daglicht binnen. Er wordt een mooi contrast gecreëerd door de witte basis te combineren met wat donkerdere aardetinten.

>> Colorboost: een neutrale basis met contrast.

Ooit stond op deze plek de eettafel, maar nu is dit vooral een decoratief hoekje. De ruimte was eerst helemaal omvangen door ramen, maar later is één van de ramen dichtgemaakt en ingeruild voor verschillende planken, waarop een mix van items wordt tentoongesteld. We zien er een rij van op kleur gesorteerde boeken en verschillende spullen die Brigitte meenam van haar reizen.

Ook spotten we de bar cart die een mooi plekje heeft in het huis. Met een grote plant als eyecatcher en een paar mooie details van natuurlijke materialen geeft Brigitte haar eigen draai aan de barcart.

De lamp in de keuken maakte ik zelf van een oud hemd dat ik kocht op de markt in Saint Tropez. Iedereen verklaarde me toen voor gek; maar ik had dit idee in m’n hoofd en wist zeker dat het leuk zou worden. Nu krijg ik er van iedereen complimenten over!

>> Lees ook: servies als docor in de eethoek.

De keuken is Brigitte’s favoriete deel van het huis. En dit is dus niet omdat ze zo veel van koken houdt, maar puur omdat ze haar keuken het mooiste deel van het huis vindt. Een paar jaar geleden restylde ze haar keuken totaal en werd één van haar grootste interieur dromen werkelijkheid: een echt (dik!) betonnen keukenblad.

Voor Brigitte geen basic witte slaapkamer (waar overigens niks mis mee is) maar een printje gecombineerd met het nodige groen! Brigitte probeert altijd iets leuks te creëren met de spijkers die al in de muur zitten, in plaats van nieuwe gaatjes te boren. Dit keer leverde dat deze leuke manden met planten op!

Ook in de badkamer zien we hier en daar wat bohemian details.

Toen Brigitte en haar man dit huis kochten, was de keuken nog veel kleiner en de tuin totaal anders. Ze lieten een grote veranda bouwen, volgens Brigitte een van de beste beslissingen voor het huis. Elke zomer wordt er ‘s avonds nog veel ge-BBQ’t en geborreld. Met heaters kun je zelfs tot in de herfstdagen heerlijk buiten zitten.

MEER LEZEN
Wil jij ook een bohemian interieur net als Brigitte? Wij geven je zeven handige tips voor die typische boho-look bij jou thuis.

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in het huis van Brigitte met een licht interieur en bohemian touch
Sluiten