Een kijkje in een moderne woonboot op de Amstel

Wie weleens door de Amstel vaart of erlangs loopt of fietst, weet dat hier heel wat gave woonboten drijven. En hoewel wij sowieso graag binnenkijken bij anderen, wordt dat verlangen extra aangewakkerd als we weer zo’n bijzondere woonboot spotten. Waarschijnlijk omdat een woonboot toch net even anders is dan een normaal huis op het land, want geef toe: wonen op het water is nu eenmaal niet standaard. Onlangs spotten we een nieuw en modern huis op de Amstel en daar wilden we wel wat meer van zien en weten.

De woonboot is een ontwerp van het Nederlandse +31ARCHITECTS. De bewoners schakelden dit ontwerpbureau in omdat zij geïnspireerd werden door de Watervilla, die even verderop bij de Omval ligt en tevens ontworpen is door +31ARCHITECTS.

De opdracht was om een woonboot te ontwerpen die de relatie tussen wonen en water optimaliseert. Als je het ons vraagt is dat behoorlijk goed gelukt. Alleen de grote glazen pui zorgt er al voor dat je vanuit de woonkamer en keuken geweldig uitzicht hebt op de Amstel.

Langs de volledige lengte van de woning drijft een terras dat dezelfde kleur heeft als de vloer. Ook daardoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

Meer zien?

Wat dacht je van een zwevende trap die is gemaakt van scheepsstalen delen? Er is veel meer te ontdekken! Klik op de afbeelding om deze te vergroten.


Nieuwsgierig naar meer toffe ontwerpen?
Check deze woonwagen dan eens!

www.plus31architects.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in een moderne woonboot op de Amstel
Sluiten