Een kijkje in een historisch pand in Milaan met een subtiel retro interieur

Dit prachtige appartement komt uit 1892 en heeft al vele functies gehad. Zo was het ooit een ziekenhuis, een theater, een bioscoop en zelfs een gallerij. Maar nu is het appartement prachtig gerenoveerd in retro stijl door designer Christiana Vannini.

Samen met de eigenaar maakte Vannini een nieuwe indeling voor het historische pand met veel daglicht en ruimtelijkheid als uitgangspunt. Het huis werd daarna gestyled met prachtige designs én veel kunst.

De lange ruimte in dit huis heeft verschillende functies. Allereerst is er een zitgedeelte gecreëerd met een subtiele retro look. Dit komt zowel door het design van de meubels, als door het kleurenpalet met veel bruine en gele tinten.

Daarnaast is er in de lange ruimte ook het eetgedeelte gecreëerd. De ronde tafel doorbreekt de lengte van de kamer.

De laatste functie is de home office. Met een groot bureau is er genoeg plek voor twee personen óf om fijn al je spullen uit te stallen. Om je home office in retro stijl aan te kleden kun je een retro bureaulamp toevoegen. Deze vind je hier voor minder dan vijftien euro!

Achter de schuifdeuren in de woonruimte vind je een keuken. En niet zomaar een keuken, maar eentje met veel kleur. Niet alleen de keukenkasten maar ook de vloer bevat veel kleur. Wil je wat meer rust? Dan kun je heel gemakkelijk de schuifdeuren dicht doen.

De hal is de verbinding tussen het woongedeelte en de andere ruimtes. De ingebouwde kasten zorgen voor veel opbergruimte voor alle boeken. Door de boeken af te wisselen met mooie kunstwerken of andere bijzondere items krijg je een speels geheel. Wil je meer tips voor het stylen van je boekenkast? Kijk dan even hier.

Ook in de badkamer komen weer mooie tegels tegen in retro patroon. Hier is er juist voor gekozen om geen kleur te gebruiken. Een goede zet, want dit zorgt voor een rustige look.

De tweede slaapkamer heeft een mezzanine waar het bed op staat. Op deze manier is er beneden genoeg ruimte over om als home office te gebruiken. Kijk ook eens naar deze zes styling tips voor een werkplek die je productiviteit verhoogt!

www.cristianavannini.it

Reageer op artikel:
Een kijkje in een historisch pand in Milaan met een subtiel retro interieur
Sluiten