Een kijkje in de minimalistische Helmut Lang showroom in Hollywood

Wauw.. De nieuwe showroom van Helmut Lang is echt een pareltje! De flagship store staat aan het beroemde Melrose Avenue, een van de duurste en mooiste winkelstraten in Hollywood. Het modehuis – dat bekend staat om haar minimalistische ontwerpen en basic, maar elegante silhouetten – trekt de uitstraling van de kleding door tot de look van de showroom.

Standard Architecture is verantwoordelijk voor het prachtige ontwerp. Daarnaast zijn enkele elementen ontworpen door verschillende kunstenaars en designers. De showroom heeft de uitstraling van een gallerie, waardoor de kleding extra goed uitkomt.

De showroom is verbouwd met vooral rauwe materialen als beton en roestvrij staal. De wanden zijn allemaal strak gestuukt. Deze elementen geven de showroom een minimalistische uitstraling, maar wel op een chique manier! De grote betonnen volumes in het midden van de showroom worden gebruikt als presentatie objecten. Het beton is bewerkt door graffiti kunstenaar Retna en geven de ruimte een stoere touch.

Dezelfde betonnen blokken zagen we eerder voorbijkomen in de prachtige etq store in Amsterdam. Architect Jos Van Dijk vertelde ons alles over zijn ontwerp, bekijk hier het artikel!

Het moderne daybed, dat middenin de showroom staat, is een echte eye catcher. Het bed is ontworpen door de Franse ontwerpster Charlotte Perriand en staat in de ruimte die aan de groene tuin grenst. Naast de kledingstukken geeft ook de tuin kleur aan het interieur.

De voorpui van de showroom is ook bijzonder: in deze Helmut Lang etalage zul je geen etalagefiguren vinden. De winkel wordt half afgeschermd door een wit metalen scultpuur van designer Mark Hagen.

Ben je benieuwd naar meer bijzondere winkels? Check dan ook even de Acne store in Zuid Korea en de nieuwe store van Heike, een Chinees kledinglabel.

www.standardarchitecture.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in de minimalistische Helmut Lang showroom in Hollywood
Sluiten