Dit vintage huis staat vol kleurrijke accessoires en bijzondere meubels

Dit vintage huis staat vol kleurrijke accessoires en bijzondere meubels

Nederland heeft zo veel moois te bieden op het gebied van interieur. Steeds vaker zoeken we bij Roomed naar de mooiste binennkijkers binnen de grenzen van ons kikkerlandje. En we hebben weer een pareltje gevonden! Gluur binnen in dit prachtige vintage huis, waar Teuntje en Ruben samen met hun rode kater Mr Kanters, in wonen.

Klaar voor? Scroll snel door.

Het huis is gebouwd in het jaar 1936 als woonhuis. Het pand diende op het moment dat het gekocht werd door de bewoners als kantoor van een plaatselijke krant. Daardoor moest er nog best wat aan gebeuren. Teuntje vertelt: “Het huis beschikte niet over een badkamer en keuken en de mooie details van het huis waren verwijderd of niet meer zichtbaar. We hebben het huis grondig verbouwd en daarbij zoveel mogelijk authentieke details terug gebracht. We hebben hiervoor veel ”afgekeken” bij de buren, die hetzelfde huis hebben, maar dan gespiegeld. Zo hebben we een ensuite kast laten maken en terug geplaatst en de terrazzo vloer laten herstellen.”

Teuntje is met name heel blij met de combinatie van de meubels en kleuren. “Het is een mooie mix van stijlen waardoor het echt ons huis is geworden. Het gouden bloemen lampje en de salontafel kocht ik bij Mariekke een goede vriendin van mij, verder heb ik veel gekocht in kringloopwinkels en markten.”

Ik struin graag rommelmarkten en kringloopwinkels af naar ‘schatten’.

De afgelopen twee jaar ben ik veel met de inrichting van ons huis bezig geweest en ik heb hier veel plezier in gehad. Ik ben nog steeds veel met interieur bezig en ik struin graag rommelmarkten en kringloopwinkels af naar ‘schatten’.

MEER LEZEN

Ben jij dol op rommelmarkten en kringloopwinkels, maar kom je telkens toch weer met een miskoop thuis? Lees dan onze tips voor het shoppen van de mooiste vintage finds.

Fotografie: Noortje Schevers