Een kijkje in een Rotterdamse dijkvilla na uitbreiding

Oorspronkelijk was deze dijkvilla in Rotterdam gebouwd in de jaren ’60. Het huis werd bewoond door een stel zonder kinderen en was voor hen groot genoeg. Maar toen de huidige bewoners met hun twee kinderen de woning introkken, bleek het huis aan het water toch wat te klein. Het gezin schakelde Antonia Reif Architectuur in om het huis uit te breiden.

Het gave aan de verbouwing is dat het huis aan de straatzijde vrijwel onveranderd lijkt, maar aan de achterzijde is er heel wat gebeurt. Zo zijn er nu grote puien aan de achterkant geplaatst waardoor de connectie met buiten vergroot is. Wij zien ons al helemaal zitten aan de waterkant!

roomed-rotterdam-huis2
roomed-rotterdam-huis13
dijkvilla

Het plafond is verdubbeld waardoor de woonkamer heerlijk ruim en licht is.

roomed-rotterdam-huis4
roomed-rotterdam-huis1

Een grote wenteltrap leidt naar de bovenverdieping, waar drie slaapkamers, een badkamer en studiekamer te vinden zijn.

roomed-rotterdams=huis1
roomed-rotterdam-huis
roomed-rotterdam-huis12

Weer of geen weer; door de grote puien, die je kunt openslaan, heb je hier altijd een connectie met buiten. Ook als het geen terrasweer is.

roomed-rotterdam-huis6
roomed-rotterdam-huis0
roomed-rotterdam-huis01

Heb jij thuis helemaal geen terras of balkon? Ook dan kun je optimaal genieten van de directe buitenomgeving. Hoe? Dat leggen we in dit artikel uit.

roomed-rotterdams=huis

Vond je deze dijkvilla te gek en wil je nog meer Nederlandse huizen aan het water zien? Misschien is dit huis in Westland wel wat voor jou.

antoniareif.com

Reageer op artikel:
Een kijkje in een Rotterdamse dijkvilla na uitbreiding
Sluiten