Een kijkje achter de schermen: zó ziet het kantoor van Roomed eruit

Eigenlijk werken we niet echt vanuit één plek. We bezoeken immers regelmatig de mooiste huizen, leukste winkels en inspirerende plekken om over te schrijven. Maar onze redactie heeft ook gewoon een vaste werkplek en hoewel het kantoor van Roomed regelmatig verandert qua looks, willen we je toch even laten zien hoe we er op het moment bij zitten. Daarnaast laten we ook meteen zien hoe je een werkplek het beste kunt stylen voor optimale productiviteit.

Dus bij dezen: welkom in ons kantoor!

_Roomed-HQ-1

Inspiratie

Wij halen overal inspiratie vandaan: uit de natuur, de stad, restaurants, winkels en online natuurlijk via Pinterest, Instagram en de honderden blogs en magazines die we volgen. Maar tijdens het schrijven van artikelen omringen we ons ook graag met inspiratiebeelden en herinneren we onszelf graag aan bepaalde projecten en plekken die we hebben bezocht. Daarom hebben we als herinnering een aantal foto’s van onze binnenkijkers en DIY-projecten ingelijst. Dat kan ons zomaar weer op nieuwe ideeën brengen!

Moodboard: een office met ruimte voor creativiteit en inspiratie

Roomed-HQ-2

Planten

Zoals je ongetwijfeld weet, zijn wij dol op planten. Onze bureaus staan dan ook vol planten, die overigens weinig verzorging nodig hebben. Tja, we zijn nu eenmaal niet zo goed in het verzorgen van planten en we zijn ook weleens een paar dagen weg, dus dan is het wel zo handig dat die planten het ook zonder ons overleven.

Wij kozen daarom voor een verzameling vetplanten, cactussen en de prachtige Zamioculcas – ook wel kamerpalm genoemd. Deze planten kunnen goed tegen weinig zonlicht en hebben niet zoveel water nodig. Sterker nog, deze planten houden niet zo van natte voeten!

Roomed-HQ-6

Water

Wie op het kantoor van Roomed werkt, leert wel dat hij of zij genoeg water moet drinken. Dat is iets waar we – of eigenlijk vooral yours truly – erg streng op is. Zorg ervoor dat je altijd wel een grote fles water paraat hebt staan. Geloof mij: het is belangrijk (uitdroging = sneller hoofdpijn) en goed voor een stralende huid.

Roomed-HQ-4

Een goed bureau

Misschien wel het meest belangrijke: zorg voor een goed bureau en zorg ervoor dat je beeldscherm, bureau en stoel op de juiste hoogte zijn afgesteld. Dat check je met deze truc.

Verder werken we sinds kort ook met een verhoogd bureau en geloof mij: dat is heel fijn als afwisseling op het vele zitwerk. Wij gebruiken You Stand, een handige verstelbare standaard van hout. Je zet de standaard heel makkelijk in elkaar en plaatst ‘m op je bureau. Het fijne is dat je schouders heel ontspannen zijn terwijl je staat en de afwisseling tussen staand en zittend werken, bevalt ons in elk geval goed!

Roomed-HQ-3

Wil jij ook zo’n verhoogd bureau? Speciaal voor de Roomed lezers mogen we 10% korting geven op een standaard van You Stand. De korting is geldig tot vrijdag 9 september. Vul bij het afrekenen de kortingscode ROOMED in. Bestellen doe je hier.

Reageer op artikel:
Een kijkje achter de schermen: zó ziet het kantoor van Roomed eruit
Sluiten