Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 17 november 2016

Een keer iets anders dan wit marmer: dít zijn de alternatieven

Wit marmer is en blijft natuurlijk een prachtig materiaal. Niet alleen in de keuken of badkamer, maar ook verwerkt in accessoires kom je wit marmer vaak tegen. Zo vaak, dat wij op de redactie op zoek gingen naar een aantal mooie alternatieven!

Want dat wit marmer mooi is, betekent niet dat het ook altijd de meteen de beste keuze is. Met deze alternatieven voor marmer straalt je interieur diezelfde luxe stijl uit, maar heb je toch nét even iets anders dan het witte marmer dat je overal al ziet!

Een interieur vol luxe

Bron: Loft Deur

Zwart marmer

Zwart marmer is een goed alternatief als je wél dol bent op marmer, maar ook iets wil dat minder vaak voorkomt dan traditioneel wit marmer. Zwart marmer is overigens eigenlijk helemaal geen marmer, maar een ander soort zwart natuursteen. Voor de look maakt dit niet uit; want het ziet er hetzelfde uit. Combineer zwart marmer met veel wit, zodat het geheel niet te donker wordt.

Bron: Obumex

Emperador natuursteen

Dit materiaal is een Spaanse bruine versie van het marmer dat we kennen. Emperador geeft een instant luxe gevoel. Het heeft een bruine kleur en het patroon lijkt op een soort spinnenweb. Let wel op: als je van een licht interieur houdt is dit misschien niet de juiste keuze voor jou. Het materiaal is er namelijk maar in één kleur!

Terazzo

Dit is een favoriet op de Roomed redactie: Terazzo! Het oud Italiaanse materiaal is een soort gespikkelde vorm van marmer en in allerlei kleuren te krijgen! Het materiaal bestaat voor 95% uit marmer en daar wordt een nieuw blok steen uit gemaakt. Tip van ons: in dit artikel delen we de ontwerper met je die dit materiaal maakt!

Graniet

Graniet is een mix van voornamelijk kwarts, veldspaten en mica. Het is een van de bekendste natuurstenen en mocht daarom dus zeker niet ontbreken in ons rijtje met alternatieven voor marmer. Doordat de kleur van de materialen in de mix kan verschillen, is graniet zelf er ook in veel verschillende kleuren. Het materiaal komt veel voor in de keuken en komt qua look en feel vrij veel overeen met marmer.

Bron: ARC PR

Basalt

Als je voor wat stoerder gaat, kun je voor basalt kiezen. Basalt lijkt een beetje op beton, maar is in werkelijkheid iets duurder en blijft veel langer mooi. Basalt kan tegen een stootje en verkleurd bijna niet! Je ziet deze steensoort vaak in vloeren of tegels.

MEER LEZEN
Op zoek naar een luxe uitstraling in je interieur? Met deze alternatieven voor marmer creëer je dat binnen no-time. Maar naast materiaalkeuze zijn er nog veel meer manieren en die kun je in dit artikel bekijken!

Reageer op artikel:
Een keer iets anders dan wit marmer: dít zijn de alternatieven
Sluiten