Een huis van beton met een scherpe punt!

Onze liefde voor beton blijft maar groeien en dat komt vooral door achtitectonische hoogstandjes als deze. Dit bijzondere huis van beton is ontworpen door Alricgalindez Arquitectos en staat in Argentinië. De puntige vorm valt natuurlijk meteen op. Het gehele huis bestaat uit grote, ruimtelijke vlakken; niet alleen aan de buitenkant, maar ook vanbinnen!

Het beton bestaat uit lange, horizontale vlakken, die de lengte van de punt nog eens extra benadrukken.

Je zou het vanaf de voorgevel gezien niet zeggen, maar het huis is vanbinnen behoorlijk licht! De voorpui bestaat enkel uit beton zonder ramen. Toch schijnt er een heleboel licht binnen. Dat komt door strategisch geplaatste ramen in het dak én de prachtige glazen achtergevel.

De ruimtelijkheid van de buitenkant is ook goed te zien in het interieur. De eerste verdieping zweeft als het ware in de betonnen ruimte en wordt ondersteund door middel van een betonnen constructie. Hierdoor krijgt het huis nog meer openheid en ziet het er vanbinnen extra ruim uit.

>> Ruimtelijk huis met het zwembad uit je dromen (en véél groen!)

De eerste verdieping beslaat niet de gehele ruimte, maar een gedeelte. Hierdoor is de entree meteen al raak: je komt binnen in een prachtige, lichte ruimte met een super hoog plafond!

Bekijk ook: Wonen in een moderne bijenkorf van hout en beton

alricgalindez.com.ar

Reageer op artikel:
Een huis van beton met een scherpe punt!
Sluiten