Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 6 sep 2015

Een huis tussen de boomtoppen middenin de bergen van Brazilië

Wauw, het zou je achtertuin maar zijn! Dit huis staat middenin de bergen van Brazilië, zo’n 180 kilometer verwijderd van miljoenenstad São Paulo. Hoewel het er in eerste instantie uitziet als een tropisch paradijs in the middle of nowhere, schijnt het er erg koud te kunnen zijn. Maar het uitzicht dat je ervoor terugkrijg is wel waanzinnig!

Het huis, ontworpen door het Braziliaanse Studio MK27, staat op een plateau in het berglandschap en is omringd door bossen. Niet alleen het uitzicht is waanzinnig, maar ook het huis zelf is heel gaaf. Let’s have a look..

Het gebouw bestaat eigenlijk uit twee delen. Het ene deel is volledig van glas gemaakt en wordt gebruikt als badhuis. Het andere deel vormt het leefgedeelte en heeft een ‘gesloten’ exterieur, waarbij rekening is gehouden met de lage temperaturen in de bergen.

Heel gaaf zo’n glazen huis dat lijkt op een kas. Deze ruimte is veel te mooi om alleen te gebruiken voor het kweken van planten en we snappen dan ook heel goed dat het als poolhouse gebruikt wordt.

Het huis is langwerpig en heeft is gelijkvloers. Qua inrichting hebben de bewoners gekozen voor grote meubels in warme en natuurlijke tinten. De wanden en het plafond zijn volledig van hout gemaakt, waardoor het bijna lijkt alsof het gebouw een grote boomhut is. Dat treehouse-gevoel wordt nog eens versterkt door de ligging van het huis: hoog op een berg tussen de boomtoppen.

Wat een heerlijke woonkeuken! Aan die eettafel kun je zonder twijfel urenlang tafelen met een groot gezelschap. Ook het enorme keukeneiland dat tevens als bar gebruikt kan worden, maakt de keuken een geweldige leefruimte.

Saai zo’n lange houten muur? De bewoners van dit huis hebben het opgelost door er een toffe art gallery van te maken met foto’s van vroeger. Een super sfeervol idee dat je thuis ook heel makkelijk na kunt maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

studiomk27.com.br

Reageer op artikel:
Een huis tussen de boomtoppen middenin de bergen van Brazilië
Sluiten