Een huis met allure en een atrium waar je U tegen zegt

Dit onwijs grote huis in Kopenhagen heeft de ideale mix van natuur en industriële elementen. Dat is geen toeval. De eigenaar, fotograaf Peter Krasilnikoff wilde het huis laten samensmelten met de bosrijke omgeving. Daarom schakelde hij Studio David Thulstrup in voor het design. Zij maakten een atrium waar je U tegen zegt en combineerden de natuurlijke elementen met bakstenen muren, een betonnen vloer en hout.

Het huis zou zo omgetoverd kunnen worden tot een museum, maar dankzij de combinatie van natuurlijke materialen, is het toch huiselijk. De zware, paarse gordijnen geven samen met de feloranje en -gele stoelen bijna een disco-effect aan het huis. Gedurfd!

Het moge duidelijk zijn dat het atrium van drie (!) verdiepingen hoog centraal staat in dit huis. Hierdoor krijgen ook direct alle ruimtes veel daglicht. Door de grote ramen krijg je binnen meteen het gevoel dat je ook een beetje buiten bent.

Ook zo’n fan van beton, maar vind je het wel snel saai? Combineer beton met andere natuurlijke materialen, zoals marmer en steen. Zo oogt de ruimte niet hard en duister, maar maak je het juist speels.

Bekijk ook dit artikel met inspiratie voor beton in de badkamer.

Aangezien de basis van het huis redelijk koel is, kun je qua accesoires spelen met materialen en prints. Dit geeft de ruimte een huiselijk gevoel en brengt balans door de mix van strak en speels.

Een hoog plafond voor rust en ruimte, maar maakt een kamer soms ook kaal. Door houten balken in het plafond te plaatsen, oogt de kamer alsnog ruimtelijk maar niet meer leeg. In dit ontwerp is gekozen om het hout terug te laten komen in het interieur door openhaardhout op te stapelen tegen de muur.

Wat het huis helemaal afmaakt, is het dakterras dat is gebaseerd op de dakterrassen in New York. Het atrium loopt hier over in een mini-tuin met een grote hoekbank met grijze kussens. De ideale plek om in de zomer een barbeque te houden of met een tijdschrift te genieten van de zon.

Wil je ook meer groen in huis halen? In dit lijstje staat een aantal artikelen met de ideale tips om dit mogelijk te maken!

www.yellowtrace.com.au

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een huis met allure en een atrium waar je U tegen zegt
Sluiten