Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 31 jul 2019

Een hoogslaper is lang niet alleen voor kinderen, bewijst dit appartement

Yes, we hebben er weer één gevonden: zo’n knus huis, lekker Scandinavisch, wit met veel hout, rustig maar toch met veel leuke hoekjes en vintage details. Met andere woorden, een ultiem hygge huis waar we zó in zouden willen wonen – en dan niet eens alleen in de herfst. Extra leuk is dat dit exemplaar een hoogslaper heeft.

En wie dacht dat dat alleen voor kinderen is, heeft het mis.

Afbeelding van Scandinavische woonkamer 1
Afbeelding van Scandinavische woonkamer 2

Een woonkamer met vintage hoekjes en koekjes

De woonkamer checkt al bijna alle boxjes van vintage (lees: hipster) details. We spotten een platenspeler, een lekker zacht vloerkleed, een heleboel al dan niet stukgelezen boeken die net-niet-rommelig zijn georganiseerd, een gallery wall in bijpassende neutrale tinten.

Wat die koekjes op het kastje doen, weten we ook niet precies, maar zelfs die passen in het bruinige kleurenschema. En je hoort ons sowieso nooit klagen over koekjes.

Afbeelding eetkamer witte stoelen 1
Afbeelding eetkamer met witte stoelen

Aan de woonkamer grenst een eethoekje, waar dat vloerkleed blijkt te liggen. Niet zo heel handig met knoeien, wel erg gezellig! Het voegt wat warme tinten toe aan de verder witte meubels in het hoekje, en dat kan geen kwaad – hoewel het witte er wel voor zorgt dat het een fijn licht plekje in huis is.

Afbeelding keuken met witte tegels 1
Afbeelding keuken met witte tegels 2

De witte eettafelstoelen passen bovendien bij de erg witte keuken, die klein maar heel fijn is. Want je mag dan denken dat die witte tegels ouderwets zijn, maar je kunt niet ontkennen dat dat het misschien juist wel gezellig maakt.

In de kleine ruimte is bovendien wel plaatsgemaakt voor twee houten plankjes met een kookboek en planten, en ook die zorgen voor net wat meer sfeer.

Afbeelding van slaapkamer met hoogslaper 2
Afbeelding van slaapkamer met hoogslaper 1

Een hoogslaper voor volwassenen

Daar is de hoogslaper dan! Die is zelf niet eens heel bijzonder, maar maakt wél het gezellige plekje daaronder mogelijk, vooral omdat ‘ie in een soort inham staat. Dat plekje lijkt normaal gewoon een comfortabele bank te zijn, die we inderdaad nog nergens in het huis hadden gezien (optimale benutting van de kleine ruimte dus), maar daar kan eventueel vast ook nog wel een logé slapen.

En anders staat ‘ie gewoon heel leuk, vooral met de houten stoel en het plantje ernaast.

Afbeelding van Scandinavische badkamer
Afbeelding van gezellig balkon

In tegenstelling tot het kleine appartementje, is het balkon vrij groot – en met deze inrichting gelukkig ook heel geschikt om hele zomerdagen door te brengen (en vervolgens je hoogslaper in te duiken). Thee en een boekje erbij, of een ijskoude limonade: niks meer aan doen.

Meer mooie appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Historiskahem

Reageer op artikel:
Een hoogslaper is lang niet alleen voor kinderen, bewijst dit appartement
Sluiten