Maartje Wieling
Maartje Wieling Trending 26 sep 2016

Een groep studenten maakte een drijvend bed en het is té cool

Een groep studenten in Estland heeft tijdens een workshop iets heel vets gecreëerd: een drijvend bed! Dat er meer opties zijn dan een traditioneel bed op poten wisten we natuurlijk best. Zo spotten we dikwijls een hangend bed aan touwen bijvoorbeeld, maar deze studenten overtreffen alles. Met deze slaapplek die drijft door de rivieren van Estland tillen zij het bed naar een heel ander level.

Dat het bed op een waanzinnig mooie plek drijft is niet het enige gave aan dit project. De natuur op deze plek is erg wisselvallig en daar is deze constructie geheel op aangepast. Bewoners van dit gebied doen op sommige momenten van het jaar alles per boot. De studenten wilden hier een nieuwe variant op maken waarbij er niet alleen gedacht werd aan vervoer, maar ook aan wonen. Zo ontstond het idee voor een drijvend bed!

Er zitten drie verschillende elementen in het project. Zo kun je op het vlot slapen en is er ook een sauna én een kampvuur gecreëerd. Hiermee wordt het drijvende vlot aangepast aan de behoeften die ontstaan naarmate de natuur verandert in het gebied. Twee van de drie elementen zijn toegankelijk voor publiek, helaas moet je daar dan wel speciaal voor naar Estland reizen…

Komt de term ‘sauna op het water’ je bekend voor? Dat kan kloppen! We deelden al eerder mooie en bijzondere sauna’s, bijvoorbeeld deze sauna op het water in Finland.

Ondanks de luxe die de sauna aan het vlot geeft, blijft het natuurlijk een kleine ruimte. Het idee is om vooral in te spelen op de basisbehoeftes van de mens. Hier horen warmte, rust en veiligheid bij. Het design is later pas besproken.

Tips over hoe je een kleine ruimte functioneel inricht? Check dit artikel!

MEER LEZEN
Wil je meer bijzondere slaapplekken ontdekken? Bekijk dit 3D-geprinte huisje in Amsterdam waar jij daadwerkelijk een nachtje kunt doorbrengen of dit bijzonder glazen huisje (op ski’s!), waar je omringd door de sneeuw wakker wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een groep studenten maakte een drijvend bed en het is té cool
Sluiten