admin
admin Binnenkijken 8 jan 2014

Een goed verborgen keuken in een typisch Scandinavisch appartement

Dit appartement in het Zweedse Nytorget vonden we op een website van een lokale makelaar. Het compacte appartement is op een typisch Scandinavische manier ingericht en we kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe erg we daar van houden. Zoals we wel gewend zijn van de Scandinaviërs is ook in deze woning gekozen voor het gebruik van lichte kleuren. Zo zijn alle muren wit gebleven en heeft de originele houten vloer een witte afwerking gekregen.

Wanneer je de woning betreedt, kom je uit in de hal. Deze ruimte is niet onbenut gelaten. Zo is er een bureau met een computer ingezet en staat er een ladekast waar bijvoorbeeld schoenen in opgeborgen kunnen worden. Vanuit de hal kun je ook meteen alle kamers van het huis in. Aan de rechterkant van de woning is de woonkamer te vinden.

De woonkamer is voorzien van meubels en accessoires in lichte, natuurlijke kleuren en materialen. Zo is de witte Malm ladekast van Ikea hier te vinden en is de Ikea PS gebruikt als televisiemeubel. Op de grijze bank liggen een aantal lekkere kussens, waarvan een aantal met prints.

Wij vinden de eettafel en de eettafelstoelen echt geweldig. Het robuust houten tafelblad heeft wit metalen poten. Dit contrast is ook doorgevoerd in de stoelen. Deze houten stoelen zijn in principe hetzelfde, maar door de rugleuning en de poten een contrasterende kleur te geven, geeft dit een enorm speels en mooi effect. De matzwarte lamp boven de tafel maakt het plaatje helemaal compleet. Ondanks dat er een hoop lijsten aan de muur hangen met foto’s en typografische prints, blijft het een erg rustig geheel.

Waar het pas echt bijzonder wordt, is in de slaapkamer. Deze kamer is op het eerste gezicht vrij standaard, maar achter de klassieke en suite deuren volgt een aangename verrassing. Hier is namelijk de keuken te vinden! En hoewel deze vrij smal is, is de keuken van alle gemakken voorzien door de moderne inbouwapparatuur en de lichtblauwe Smeg koelkast, die wij maar al te graag zelf zouden willen hebben. Een ontbijt op bed is dus snel gemaakt.

www.sodermaklarna.se

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Een goed verborgen keuken in een typisch Scandinavisch appartement
Sluiten