Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 20 augustus 2015

Een glazen sky pool als brug tussen twee gebouwen, wauw!

Heb je ooit zo’n bizar gave sky pool gezien? Nee? Dat klopt, het zwembad bestaat namelijk nog niet, maar daar komt verandering in. Het plan ligt er en aan de bouw van de twee blokken is al begonnen. De allerlaatste stap zal de realisering van dit high in the sky zwembad zijn, dat als brug tussen de twee gebouwen komt. Het gaat hier om de Embassy Gardens Legacy Buildings in het Londense Battersea District.

In de gebouwen komen verschillende woningen met luxe faciliteiten voor de bewoners, waaronder een rooftop bar, gym en een business area om te werken.

Bron: Curbed

Het glazen zwembad wordt 25 meter lang, 5 meter breed en 3 meter diep. Je kunt dus behoorlijk wat baantjes tussen de gebouwen trekken. Kun je je voorstellen dat je hoog in de lucht zwemt en ondertussen lopen er gewoon mensen onder je, op straat, middenin Londen!? Bizar toch!

Bron: Dezeen

Je kunt veel zeggen over het design van dit deze pool, maar één ding is zeker: de initiatiefnemers, HAL architects, Arup associates en Ballymore Group, verleggen met dit project duidelijk de grenzen op het gebied van architectuur! Het project zal in 2017 klaar zijn.

I wanted to do something that had never been done before

– Sean Mulryan, CEO van Ballymore Group

Heb je na het zien van deze sky pool ook zo’n zin om een duik te nemen? Check deze negen manieren om plaats te maken voor een zwembad in de achtertuin.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Een glazen sky pool als brug tussen twee gebouwen, wauw!
Sluiten