Een glazen huis in het bos van Mexico

We hebben weer een bijzonder staaltje architectuur voor je klaarstaan! Deze keer geen typische ‘binnenkijker’, maar eerder een ‘doorkijker’. Het gaat om een ontwerp van Grupo Arquitectura, waar je letterlijk doorheen kunt kijken. De architecten ontwierpen namelijk een glazen huis dat in de bossen nabij Mexico City staat. Het huis heeft de naam La Casa en el Bosque, ofwel het huis in het bos. De architecten zorgden ervoor dat het huis zoveel mogelijk opgaat in de bosrijke omgeving en vanuit elke ruimte in huis voel je dan ook dat je echt in het bos leeft!

Het huis is voorzien van grote glazen wanden, die van de vloer tot het plafond rijken. Glas, beton en staal zijn de hoofdelementen in dit huis, dat eigenlijk bestaat uit twee gebouwen. De twee gebouwen worden verbonden door een overloop, uiteraard ook van glas.

Het bos wordt letterlijk onderdeel van de architectuur. Tussen de gebouwen groeit namelijk een gigantische boom.

>> architectuur en natuur: 7x bomen in huis

De mooiste plek in huis is volgens ons toch wel de woonkamer met een dubbel zo hoog plafond, prachtige stalen haard én het waanzinnige uitzicht. Hier zit je voor je gevoel middenin de jungle. Wauw!

Het huis is overigens ook nog eens duurzaam. Zo wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor irrigatie van het land. Verder is het huis voorzien van slimme technologie, zoals automatische bediening van licht, verwarming en andere apparatuur.

Wil jij ook een beetje het jungle gevoel in huis halen? Bekijk eens ons moodboard: welcome to the jungle!

Meer van dit soort huizen bekijken? Check even dit prachtige huis in het bos van Maleisië.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Een glazen huis in het bos van Mexico
Sluiten