Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 17 mrt 2016

Een gekanteld huis van glas met een waanzinnig design

Wauw! We hebben wel eerder een gekanteld huis laten zien. En hoewel dat best een bijzonder design had, wisten de ontwerpers van dit huis in Jakarta het concept ‘gekanteld’ wel écht naar een hoger niveau te brengen. Wie er achter dit bijzondere design zitten? De architecten van Budipradono. Zij kozen ervoor om het huis van glas te maken waardoor de bewoners vanaf de bovenste verdieping een fantastisch uitzicht hebben over de stad.

Dit uitzicht werd ook als uitgangspunt genomen voor de indeling van het huis. De ruimte die het meest gebruikt wordt – de woonkamer dus – bevindt zich daardoor op de bovenste etage. Een verdieping lager is de badkamer en slaapkamer gemaakt; ook vanuit daar hebben de bewoners een waanzinnig uitzicht.

Op de begane grond maakten de ontwerpers een zwembad. Dit is een buitenbad, maar het wordt overdekt door de gekantelde constructie van het huis. Binnen en buiten lopen daardoor soepel in elkaar.

Zoals je ziet is ook het meubelontwerp aangepast op de architectuur van het huis. Naast een gekanteld huis heeft het terras bij het zwembad een gekantelde bar!

Droom jij ook van een zwembad? In dit artikel laten we zien dat ook in een super kleine achtertuin plaats gemaakt kan worden voor een bad.

Het huis omarmt de natuur. Letterlijk, want er groeit zelfs een boom door het balkon! De rechte boom vormt een mooi contrast met de schuine lijnen van het huis. Zie hier meer voorbeelden van architectuur, die wijkt voor de natuur.

Kun je je voorstellen dat je vanuit je bed gewoon de sterrenhemel kunt zien? Waanzinnig gaaf toch!?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Een gekanteld huis van glas met een waanzinnig design
Sluiten