Inspiratieboost: maak indruk met een gallery wall in de woonkamer

Inspiratieboost: maak indruk met een gallery wall in de woonkamer

De muur achter de bank is vaak een groot leeg vlak waar je je gerust op uit kunt leven. Dus waarom zou je slechts voor één schilderij kiezen? Maak een statement met een gallery wall!

Om jou te inspireren hebben we de mooiste woonkamers met een gallery wall gezocht. Wil je ook zelf aan de slag? Lees dan onze tips aan het einde van deze inspiratieboost.

Urban Interior
Andrea

Strakke lijsten

Om je gallery wall een eenheid te laten worden, kun je kiezen voor strakke lijsten. Ondanks dat ze verschillende groottes hebben, vormt het evengoed een samenhang op deze manier. Zo kun je ook gemakkelijk variëren met de prints.

The living room
Rue mag

Wissel af met objecten

Een gallery wall hoeft niet per se alleen uit kunst te bestaan. Voor een speels effect, kun je de prints afwisselen met andere accessoires. Denk aan planten, borden of ga voor een macramé voor een bohemian touch.

Another ballroom

Asymmetrie

Wat kan met prints, kan ook met lijsten. Combineer een fijne, zwarte lijst met een gouden brocante variant voor een eclectische gallery wall.

Zelf aan de slag

Wil jij ook graag een gallery wall creëren? Begin dan met het uitzoeken van de juiste lijsten en prints. Je kunt voor een zwart-wit thema gaan, maar het is ook leuk om juist te variëren. Van een simplistische quote tot een gekleurde print van je favoriete fotograaf. Neem lijsten in verschillende groottes en teken deze af op een stuk papier. Knip deze uit en plak de stukken papier met washi tape op je muur. Zo kun je goed inschatten hoe jouw gallery wall eruit komt te zien – zonder dat je tien gaten in je muur hebt van de spijkers.

Een uitgebreidere handleiding en meer tips vind je hier.

Succes!