Inspiratieboost: een fluwelen bank in de woonkamer

Inspiratieboost: een fluwelen bank in de woonkamer

Soms zie je iets wat je gewoon móet hebben (als je bij Roomed werkt is dit een dagelijkse struggle). Een van die dingen is voor mij een fluwelen bank. Elegant maar edgy. Van een lieflijke roze variant tot een luxueuze donkerblauwe. Hebben!

Is het bij jou nog niet aan het kriebelen? Dan gebeurt dat zeker na het zien van deze inspiratieboost boordevol zijdezachte banken waarop je je een prins(es) voelt.

Anthropologie

Toegegeven; het is niet de meest onderhoudsvriendelijke bank. Maar een beauty is het zeker. Een bank van fluweel heeft een elegante uitstraling en voor ieders smaak is er wel een variant. Met sierlijke poten wordt het een chique item en met een houten onderstel heeft een fluwelen bank weer een heel andere (retro) look.

Jessica Helgerson

Om het luxueuze gevoel van fluweel extra te benadrukken, kun je het combineren met donkere kleuren. Tip: voeg wat gouden accenten toe en een glazen salontafel als finishing touch.

>> Match made in heaven: velours en donkere kleuren

Roomido
Homify

Ga all the way: decoreer de bank met fluwelen kussens in dezelfde kleur of verschillende tinten voor een spannend contrast.

Simpli Chique
Brass and gold
Spotti

LEES MEER