4x tips voor een fijne seventies sfeer bij jou thuis

Onlangs opende het nieuwe Hotel V Fizeaustraat met een te gek interieur in de typische jaren zeventig stijl. Het hotel inspireerde ons om eens terug te gaan naar de zeventiger jaren en ons eens te verdiepen in de stijl uit die periode. In de seventies zagen we veel mid-century style design, iets waar wij gek op zijn. We hebben het dan dus niet over die ouderwetse lavalampen en de zitkuil in de woonkamer slaan we ook liever over. Maar bepaalde elementen uit die tijd nemen we graag mee naar het hier en nu.

Over het algemeen zijn vooral ronde vormen, vrolijke kleuren en zachte stoffen kenmerkend voor de jaren zeventig. In dit artikel laten we zien hoe je die seventies sfeer bij jou thuis creëert.

Bron: West elm

1. Voeg donker hout toe aan je interieur

Een van de typerende dingen uit de zeventiger jaren is hout, en dan vooral donker hout. Ga daarom voor meubels met houten poten, bekleed de wand met hout of ga zelfs voor een houten raambedekking. In de jaren ’70 zag je veel design uit de mid-century. Ook in deze stijlperiode zie je veel hout en ronde vormen. Daarnaast zie je dat veel meubels op hoge pootjes staan. Met deze tips zorg je ervoor dat je houten meubel extra lang meegaat.

2. Kies voor 70’s prints

Ook items met print zijn een vaak terugkerend thema in interieurs uit de jaren zeventig. Prints uit deze jaren zijn vooral felgekleurd en tonen ronde, geometrische vormen. Ga bijvoorbeeld voor een behang met een felgekleurde print of kies voor een subtiele aanpak met kussens of illustraties, die je weer in een houten lijst zet.

Bron: Dwell
Bron: Pop & Scott

3. Gebruik veel kleuren

De seventies waren kleurrijke jaren, waarin vooral oranje veel te zien was in interieurs. En dat komt goed uit, want ook dit najaar gaan we deze kleur weer veel zien. Combineer deze kleur met de donkere houten meubelen en je look is helemaal af. In deze colorboost kun je nog wat inspiratie opdoen voor het combineren van oranje met bijvoorbeeld luipaardprint. Wil je de look toch wat moderner houden? Kies dan voor een combinatie met veel wit.

4. Hét design item van de zeventiger jaren: de String kast

Als laatste is de String kast eigenlijk wel een musthave als je de seventies sfeer in je interieur wil. We spotten deze kast eerder bij Nick thuis en sindsdien staat ‘ie weer hoog op ons verlanglijstje. De kasten zijn op maat te bestellen en passen dus in vrijwel elk interieur. De kast is overigens ook erg na te maken door deze IKEA hack te volgen.

Reageer op artikel:
4x tips voor een fijne seventies sfeer bij jou thuis
Sluiten