Een fantastisch huis met luiken in het zonnige Sydney

Dit Australische huis met luiken is totaal anders vormgegeven dan de meeste huizen met Franse shutters. De luiken hangen niet alleen voor de venster, maar de hele bovenverdieping van de villa is afgesloten met Franse luiken en als je deze openklapt komt een groot balkon tevoorschijn. Het huis draagt de naam ‘Arcadia House’, wat een verwijzing is naar het mythische Arcadië, een utopie. We moeten toegeven dat dit plekje ook wel erg dicht in de buurt van Utopia komt.

Luigi Rosselli Architects ontwierp het huis voor een gezin. We kunnen ons zo voorstellen dat het hier zowel buiten (in de tuin en zwembad) als binnen heerlijk vertoeven is voor de kinderen.

roomed-huis-sydney0

roomed-huis-sydney11
roomed-huis-sydney1
huis met luiken

In de eetkamer spotten we die te gekke New York Ceilings, die nu eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

roomed-huis-sydney4
roomed-huis-sydney3

De keuze voor het ietwat donkere planken-plafond in deze (tweede?) eetkamer is opvallend. Vaak willen bewoners de hoogte van het plafond benadrukken, maar hier is juist gekozen voor het optisch ‘verbreden’ van de ruimte, waardoor het plafond dichter bij de vloer lijkt te komen.

roomed-huis-sydney5
roomed-huis-sydney6

Ook op zolder valt het plafond ons weer op vanwege de ronde vorm. De keuze voor een ronde poef is dan ook geheel in lijn met het design van de ruimte!

roomed-huis-sydney22

De zolder zou eigenlijk een home office worden, maar de kinderen hebben het tot hun speelkamer gemaakt (oeps!).

roomed-huis-sydney

Eerder schreven we ook een artikel over een bijzonder huis met luiken, waar iedereen mag komen om samen te koken en eten.

luigirosselli.com

Reageer op artikel:
Een fantastisch huis met luiken in het zonnige Sydney
Sluiten