Inspiratieboost: ga voor een donkere vloer

Een donkere – zelfs zwarte – vloer klinkt eng, dramatisch en heftig. Maar wij noemen het liever elegant, chique en intiem. Waarom? Laat ons je overtuigen met deze inspiratieboost boordevol donkere vloeren.

Een donker interieur kan namelijk erg sfeervol zijn. Het vormt een mooie basis voor de rest van je interieur en geeft een spannend contrast met andere kleuren. Zo zal een witte bank op een donkere vloer veel meer afsteken, dan in een licht interieur. Of wat dacht je van een compleet witte keuken in combinatie met een donkere vloer?

Donkere kleuren laten een ruimte meestal kleiner lijken, maar door het te combineren met lichte muren en voldoende licht, hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Een donkere vloer kan een ruimte juist breder doen lijken en is een mooie, warme basis. Daarnaast heeft de materiaalsoort ook nog invloed op de sfeer. Zo ogen donkere tegels een stuk killer dan bijvoorbeeld een houtsoort in een zwarte of donkerbruine tint.

Bron: Stadshem

Bron: Stadshem

Durf jij all the way te gaat? Je kan er voor kiezen om een donkere vloer te combineren met donkere muren voor dat ultieme, luxe hotelgevoel. Het staat prachtig met velours, donkergroene tinten en weelderige planten. Zelfs in kleinere ruimtes, zoals een studiekamer, werkt dit goed. Het is intiem en een heerlijk plekje om je terug te trekken. Voor extra sfeer en kleur kun je een vloerkleed neerleggen in contrasterende kleuren.

MEER LEZEN
Meer inspiratie? We lieten je al eerder zien dat grote ramen ook erg mooi combineren met een donker interieur.