Een Deens huis in de kerstsfeer

Natuurlijk weten de Denen weer als geen ander hoe je een huis in de kerstsfeer kunt brengen! Deze keer geven we je een kijkje in het huis van Henriette Bach. Zij is mede-oprichter van Nordstjerne, een winkel waar je erg mooie spullen voor in huis kunt kopen. Het is dan ook geen wonder dat Henriette een geweldige stijl heeft en dat kun je uiteraard duidelijk zien aan de inrichting van haar huis.

De grootste les die we uit dit huis kunnen trekken is dat je ook zonder boom of dennentakken een kerstsfeer kunt creëren. Henriette heeft bijvoorbeeld een aantal takken in een grote vaas gezet en daar subtiele kerstversiering in gehangen. In plaats van de klassieke kerstbal heeft Henriette een aantal stenen ballen in een schaal gelegd. Prachtig! (klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Ook de haard is in de kerstsfeer, maar wederom: subtiel en niet in de traditionele kerstkleuren. De kerstsokken lijken wel van denim en op de schouw heeft ze berkentakken omgetoverd tot waxinelichthouders.

Henriette woont in een buitenwijk ten noorden van Kopenhagen. Haar huis is typisch Scandinavisch, wat betekent: heel veel wit en een minimalistische inrichting. Wil je ook een Scandinavische look in huis? Ga dan voor een witte basis wat betreft de vloer, muren, plafonds en grote meubels zoals de bank. Met accessoires kun je vervolgens contrast aanbrengen. Check ook even de rest van onze tips voor een Scandinavisch interieur.

Bekijk ook: de tafel dekken met de kerst in Scandinavische stijl

www.myscandinavianhome.com

Reageer op artikel:
Een Deens huis in de kerstsfeer
Sluiten