Een compacte studio van 52 vierkante meter met te gek interieur

Met een te gekke studio als deze is het helemaal niet erg om klein te wonen! Dit leuke appartementje met een woonoppervlak van 52 vierkante meter staat in Stockholm en heeft naast een heerlijk Scandinavisch interieur ook een aantal slimme oplossingen om de ruimte groter te laten lijken. Zo is de slaapkamer gesitueerd in de woonkamer, maar wordt het gescheiden door stoere industriële deuren.

Ga je zelf ook in een studio wonen en kun je meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook deze binnenkijker én lees deze handige tips voor een goede indeling!

Het appartementje heeft een L-vorm, waardoor de keuken toch enigszins is gescheiden van de woonkamer. Om de keuken een ruimtelijke look te geven is er gekozen voor een eettafel en bankjes met smalle poten. Doordat je nu als het ware door de tafel heen kunt kijken, lijkt de ruimte groter. Wil jij deze truc ook toepassen in jouw interieur? Je kunt hetzelfde effect bereiken met transparante stoelen, zoals de Louis Ghost Chair van Philipe Starck of – lekker budgetproof – de Tobias van IKEA. Bekijk beide voorbeelden in dit artikel.

De lichte muren en vloer helpen ook mee aan de ruimtelijkheid van het appartement. En wie zegt dat lambrisering ouderwets is? Deze studio bewijst maar weer dat het super stylish kan zijn, en juist een aanvulling is op de Scandinavische look.

De gehele muur bij de zithoek is één grote gallery wall. De lijsten zijn speels opgehangen, niet te netjes en met verschillende ruimtes tussen de lijsten. Hierdoor ziet de muur er niet te gelikt uit.

Ben je ook zo verliefd op 256 wandlamp van Flos? In dit artikel zetten we een aantal goede alternatieven – met een fijner prijskaartje – op een rijtje.

Wauw.. wat een te gekke industriële deuren! De zwarte vensters steken prachtig af bij het verder lichte interieur. Door een glazen room divider te gebruiken in plaats van een muur of bijvoorbeeld paneelgordijnen, blijft de studio open en ruimtelijk. De slaapkamer zelf past perfect bij de rest van het interieur waardoor het een verlengstuk van de woonkamer vormt.

We schrijven vaak genoeg over huizen met slaapkamers met het mooiste uitzicht – zoals dit huis van gepolijst staal – maar welk uitzicht is beter dan je eigen interieur?! We like!

www.scandinavian-homes.se

Reageer op artikel:
Een compacte studio van 52 vierkante meter met te gek interieur
Sluiten