Een compact appartement in Milaan waarin elke centimeter is benut

Het is niet voor niets dat je op Roomed genoeg tips voor het inrichten van een kleine ruimte vindt. Wanneer je maar een paar vierkante meters tot je beschikking hebt, is inrichten namelijk een stukje lastiger. Naast handige tips geven we je ook graag inspiratie en dat doen we veelal met onze populaire binnenkijkers. Deze keer nemen we een kijkje in een compact appartement in Milaan, ontworpen door PlANAIR. Zij deelden het appartement heel slim in, waardoor elke centimeter benut is. Dus, watch & learn!

Het is bijna niet voor te stellen hoe designers het voor elkaar krijgen om zoveel functies uit één ruimte te halen. Neem dit kleine appartement in New York, wat ons betreft het schoolvoorbeeld van klein en superslim wonen is.

compact appartement
compact appartement

Het appartement heeft een oppervlak van 30 vierkante meter en daarom is er ook geen aparte ontvangstruimte gemaakt. Om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren hebben de architecten tegen de muren kastenwanden geplaatst. Zelfs boven de deur en de bank – plekken die je meestal onbenut laat – vind je kastjes. Denk dus bij het inrichten van een studio of compact appartement ook de hoogte in, want daar valt vaak veel ruimte te winnen.

>> Wonen in een studio: 5 handige tips voor een slimme indeling

compact appartement
compact appartement

Hoewel het best gezellig kan zijn om je woon- en slaapkamer in één ruimte te hebben, is het niet altijd even praktisch. Daarom hebben de architecten het bed en de eethoek ‘verstopt’ achter een wand. Deze wand kun je gemakkelijk open schuiven, zodat je de eethoek en het bed betrekt bij de rest van het appartement. Extra fijn, door de muur open te schuiven komt er door het extra raam ineens veel meer daglicht binnen.

compact appartement
compact appartement

De badkamer is verstopt achter het bed. Door het kleine ronde raampje komt er nog een beetje daglicht naar binnen, wat zeker in zo’n kleine ruimte geen overbodige luxe is. En door een kastdeur te gebruiken als deur voor de badkamer lijkt de kastenwand door te lopen, wat zorgt voor een rustige uitstraling.

>> 7 slimme tips voor de kleine badkamer

compact appartement
compact appartement

De architecten kozen voor een platform bed, zodat ze daaronder een heuse mini-inloopkast konden plaatsen. Je telt het bed omhoog en voila, daar is ineens een hele hoop opbergruimte. Met deze IKEA hack maak je in een middagje klussen zelf zo’n handig bed, hoe fijn is dat!

MEER LEZEN
Deze Zweedse studio geeft inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte en door een geniale oplossing lijkt dit appartement groter dan het is.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Een compact appartement in Milaan waarin elke centimeter is benut
Sluiten