Een clean Scandinavisch interieur in een 19e-eeuws pand

Soms komen we appartementen tegen waar we zó zouden intrekken als het kon. Nu laten we je weer zo’n geval zien. Dit prachtige appartement in een oud pand in Göteborg heeft een fijn clean interieur, dat door slimme toevoegingen toch een spannende look krijgt.

Het pand is gebouwd in 1896 en ook al is het door de jaren heen veel verbouwd en gerenoveerd; de authentieke elementen zijn wel behouden. De combinatie van het Scandinavische interieur, de klassieke sierlijsten langs het plafond en de oude bakstenen muren maakt het appartement speciaal.

De binnenkomst is meteen al goed! De bakstenen muur heeft een grijze kleur gekregen, die niet helemaal dekkend is geschilderd. Dit geeft de muur een stoere look. De grillige muur wordt gecombineerd met moderne hexagon tegels.

Wil je zelf ook zo’n mooie hal maar kan je nog wel wat tips gebruiken qua decoratie, indeling en opbergplek? Bekijk dan deze tips!

Een woonkamer om verliefd op te worden! De authentieke elementen in het plafond geven de ruimte een unieke look. Het witte interieur wordt gecombineerd met blauw- en grijstinten. Om de combinatie spannend te houden zijn er enkele gouden accessoires toegevoegd en wordt er gewerkt met verschillende prints.

Lijkt zo’n fijne zithoek jou ook wel wat? Wij maakten een handige Shop the look! Bekijk ‘m hier.

Aan de woonkamer grenst de slaapkamer. De twee ruimtes worden gescheiden door prachtige en-suite deuren. Ook in de slaapkamer komen de blauw- en grijstinten terug, maar de kleuren worden hier nog even extra versterkt door de verschillende planten in de vensterbank.

Om zo’n fijn, clean interieur te creëren is consistentie heel belangrijk. Alle vertrekken hebben een witte basis, gecombineerd met kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Daarnaast krijgt het interieur een goede opkikker door het gebruik van gouden accessoires en veel planten. Ben je benieuwd naar meer ‘regels’ voor een clean interieur? Bekijk dan eens deze tips, we weten zeker dat ze je een beetje op weg zullen helpen!

>> 4x inspiratie voor het leggen van metrotegels

Naast een rustige slaapkamer, een fijne woonkamer en de keuken is er ook nog een home office! Deze ruimte heeft – mede door de antiek houten meubels – een iets ‘lossere’ look gekregen. Door het toevoegen van vintage items kun je je de ruimte iets persoonlijker maken, en dat is hier zeker goed gelukt! De thuisbibliotheek is dan wel weer geplaatst in een moderne, witte kast. Zo is er toch weer eenheid tussen alle vertrekken gecreëerd.

www.alvhemmakleri.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een clean Scandinavisch interieur in een 19e-eeuws pand
Sluiten