Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Interieur 16 oktober 2016

Een bohemian kinderkamer voor twee

Steeds vaker zien we bohemian invloeden in interieurs. We lieten deze stijl al eens zien in de slaapkamer en gaven je tips om zelf een bohemian interieur te creëren. Deze roze kamer laat zien dat de bohemian look ook perfect past bij kinderen.

De kamer is ontworpen door Ginger Curtis van Urbanology Designs, die we al kennen van deze kinderkamer vol DIY’s. Ook nu laat ze zien dat ze een geweldig gevoel voor styling heeft. Kijk snel verder en laat je inspireren!

De kinderkamer is ontworpen voor de zussen Maddison en Lillian. Zij delen de kamer en schakelden daarom de hulp in van Ginger Curtis. Doordat de kamer erg hoog is kon er gemakkelijk een stapelbed gerealiseerd worden. Het plafond is zo hoog dat het onderste bed op een platform is gemaakt. Zo is er extra opbergruimte gemaakt. Onder de rieten manden vind je zelfs nóg een ruimte waar een extra matras is opgeborgen voor logés.

>> platform bedden met extra opbergruimte

Op de grond is een fijne “chill plek” gemaakt. Door wat dunne matrassen op elkaar te stapelen, een aantal dikke kussens tegen de muur te leggen en een mooie klamboe op te hangen zorg je voor een gezellig en sfeervol plekje.

Om de bohemian stijl te benadrukken hangen er door de gehele kamer allerlei slingers met lampionnen, lampen, vlaggetjes en franjes. Daarnaast is de deur vervangen door een macramé gordijn. Dit zorgt niet alleen voor een gezellig sfeer maar ook voor meer ruimte. En als laatste zorgen ook de vloerkleden voor een fijne relaxte sfeer.

Natuurlijk moesten de meiden ook een plek hebben om hun huiswerk te maken. Daarom plaatste Ginger een klein bureau tegen de muur. Met een pegboard kunnen de meiden al hun spullen opbergen en het is ook nog eens heel gemakkelijk zelf te maken! En wil je nou meer inspiratie voor bureaus in de kinderkamer, klik dan even hier.

DIY: bohemian hanger

Door de kamer maar voor 2/3 roze te schilderen blijft de rest van de kamer lekker licht en ontstaat een ruimtelijk effect. Boven de kast hangt een wanddecoratie van macramé waardoor de bohemian stijl weer wordt benadrukt. Wil je meer inspiratie over macramé wanddecoratie? Kijk dan even naar dit artikel.

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar deze inspiratieboost voor meidenkamers, of doe inspiratie op bij dit artikel deze half geschilderde muren in de kinderkamer.

urbanologydesigns.com

Reageer op artikel:
Een bohemian kinderkamer voor twee
Sluiten