Een bijzondere mix van Scandinavisch design, vintage items en véél luxe

Op de redactie zijn we nogal fan van eclectische interieurs. Vooral wanneer het mixen van verschillende (uiteenlopende) stijlen wordt verheven tot ware kunst. In dit appartement in Stockholm is dat volgens ons zeker het geval.

Het Scandinavisch design wordt gecombineerd met vintage items en veel luxe. Hierdoor krijgt het appartement een unieke look: niet overdadig, maar wel heel anders dan we gewend zijn uit het hoge noorden!

De woonkamer is niet groot, maar het ziet er heel luxe uit. De opstelling van de kamer is vrij Amerikaans, de banken en fauteuils staan tegenover elkaar in het midden van de kamer. Dit zie je in de Verenigde Staten ook vaak omdat de kamers vaak ruimer zijn dan bij ons. In Europese landen speelt vaak de tv een grotere rol in de ruimte – in de VS hebben ze daar gewoon een aparte tv room voor – en dus is het een logische keuze om de bank met de rug tegen de muur te zetten. Zoals je op bovenstaande foto ziet, kan deze opstelling wel heel goed uitpakken. Daarnaast is de woonkamer behoorlijk symmetrisch, zowel qua indeling als plaatsing van de accessoires. Dit geeft de kamer een luxe uitstraling.

>> 7x zó creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

Voor een snel ontbijt kun je in de keuken plaatsnemen aan de bar. Voor de meer uitgebreidere etentjes staat er een moderne ronde tafel in de kleine kamer naast de keuken. De tafel wordt gecombineerd met ouderwetse caféstoelen met rieten zitting en een industriële lamp.

>> Inspiratieboost: een stylish vloerkleed onder de eettafel

In de slaapkamer en de inloopkast speelt het vintage design een hoofdrol. De spiegel, de prints en het bankje zijn prachtige vondsten die worden gecombineerd met luxere items, zoals het iconische beige-oranje plaid van Hermes.

Deze te mooie inloopkast zal een droom zijn voor velen. Door de houten stoelen, de gezellige tafellampjes en de antieke kasten krijgt ruimte een boudoir-achtige uitstraling.

Zou je zelf ook wel zo’n heerlijk interieur willen? Combineer onderstaande tips met elkaar en dan moet het zeker lukken:

www.wrede.se

Reageer op artikel:
Een bijzondere mix van Scandinavisch design, vintage items en véél luxe
Sluiten