Een bijzonder gaaf huis in de duinen van Terschelling

Als we één ding moeten noemen wat we zo fijn vinden aan onze waddeneilanden dan is het wel de natuur. Dit huis in de duinen van Terschelling versterkt dat mooie landschap nog eens. Marc Koehler Architects ontwierp het huis namelijk zo dat de vormen, materialen en indeling helemaal past bij de natuurlijke omgeving.

Zo verandert het huis als een kameleon van kleur bij veranderend weer. Het hout aan de buitenkant kleurt namelijk grijs bij regen, terwijl het met zonnig weer juist de goudtinten van het helmgras aanneemt.

Ook binnen worden de natuurlijke tinten doorgetrokken. De gele betonvloer kun je zien als duinzand, terwijl die gave donkere betonmuur in de slaapkamer juist het weerspiegelt (de slaapkamers bevinden zich deels ondergronds).

Van buiten lijkt het huis net een diamant, maar ook binnen worden de geometrische vormen doorgetrokken, net als bij dit huis in Seoul met gekke dakterrassen vol groen.

Binnen bevinden de ruimtes zich op verschillende niveaus, die toch met elkaar in verbinding staan door veel open te laten en gebruik te maken van glazen tussenwanden.

De grenzen tussen binnen en buiten vervagen door het vele gebruik van glas en de materialen, die overeenkomen met de duinen. Zo haalt dit huis in de duinen eigenlijk de duinen zelf een beetje in huis!

Bekijk hier hoe je thuis een beetje van de natuurlijke omgeving naar binnen haalt.

marckoehler.nl