Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 13 jan 2019

Een bed in de woonkamer verberg je makkelijk met een stijlvol gordijn

In een kleine studio staat het bed vaak in de slaapkamer. Dat is geen probleem, want je kan een bed vrij gemakkelijk ‘wegwerken’. Dit appartementje laat zien hoe je dat stijlvol kan doen: met een gordijnrails midden in je woonkamer.

We wonen niet allemaal in een grote villa. Een studentenkamer of studio met een bed in de woonkamer komt vaak genoeg voor. Aan ons de taak om daar iets stijlvols van te maken!

bed in woonkamer
bed in woonkamer

Ondanks dat het bed in de woonkamer staat, valt ‘ie niet echt op. Dat komt door twee dingen: hij is qua kleur helemaal in stijl met de rest van het interieur, én het bed staat achter een gordijn dat dicht kan op de momenten dat je het nodig hebt.

bed in woonkamer
bed in woonkamer

De details die in het vloerkleed verwerkt zijn, zijn prachtig. De roze kleur pop er echt uit in combinatie met het oranje. Het is daarom ook een goede keuze geweest om zo’n luchtige tafel te kopen (met dunne poten én glas), zodat je extra veel van het kleed kunt zien.

Zie je ook hoe mooi de oranje tint uit het kleed past bij de gouden lamp en de bruine vaas? Hier is echt over nagedacht. En door de bank rustig aan te kleden met witte kussens, wordt het geheel niet te druk. De afwisseling tussen rustig en druk geeft een prachtig contrast met elkaar.

bed in woonkamer
bed in woonkamer
bed in woonkamer

Een slimme eettafel: als je met z’n tweeën eet, is hij groot genoeg. Maar heb je een avond gezelschap over de vloer, dan kan je ‘m gemakkelijk uitklappen en er twee stoelen bij schuiven. Enne, met deze poster aan de muur gebruik je áltijd het juiste glas voor elk drankje. Een Cosmopolitan, anyone?

bed in woonkamer
bed in woonkamer
bed in woonkamer

In dezelfde ruimte als de eettafel (altijd handig) vinden we een prachtige, stijlvolle keuken. De kleine zwarte tegeltjes geven een speels effect, omdat ze allemaal anders reflecteren in het licht. De items die in de keuken terug te zijn, zijn allemaal zwart, wit en chroom. Daardoor wordt de keuken niet druk, en blijft het een mooi plaatje.

Nog meer mooie compacte studios bekijken voor meer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een bed in de woonkamer verberg je makkelijk met een stijlvol gordijn
Sluiten