Een awardwinnend eclectisch interieur in Taiwan vol blauw

Waarom zou je kiezen voor één interieur stijl als elke richting wel iets moois heeft? Precies, dat hoeft dus helemaal niet. Wanneer je niet kunt kiezen ga je gewoon voor een eclectisch interieur. Met een goede mix & match aan kleuren en materialen creëer je uiteindelijk jouw eigen stijl. Om je een handje te helpen, gaven we onlangs nog vier handige tips voor het samenstellen van een eclectisch interieur. We vinden het namelijk heerlijk om inspiratie op te doen uit de interieurs die we tegenkomen en vervolgens onze tips te delen. Deze woning in Taipei, Taiwan is daar één van. Een prachtige combinatie van rijke, donkere kleuren brengt het appartement allure en de meubels zijn zo mooi, dat we ze het liefst zo overnemen. Geen wonder ook dat de designers van het interieur, Ganna Design, meerdere awards wonnen met dit design.

De designstudio kreeg de opdracht het appartement in Taiwan een upgrade te geven. De bewoners, een gezin met twee kinderen, wilden namelijk een plek waar zowel ruimte was om te rennen en te spelen, als om gasten te ontvangen. Dit resulteerde in een prachtig interieur met allure.

taiwan
taiwan

Een rustige basis geeft je de mogelijkheid om later te spelen met kleuren, prints en materialen. In dit geval is er gekozen voor grijstinten die terugkomen op de vloer, wanden en zelfs het plafond. Wel valt op dat het grijs telkens op een andere manier is toegevoegd. Zo heeft de vloer een visgraatparket, de muur een betonlook en heeft het plafond onbewerkte platen.

Door naast de basiskleur een fellere kleur als leidraad te nemen, zorg je ondanks de verschillende stijlen toch voor sereniteit. In dit interieur heeft blauw de leidraad. Op allerlei manieren komt de opvallende kleur terug.

taiwan

Bij een samenstelling van verschillende stijlen denk je al snel dat je moet oppassen met prints. Niks is minder waar. Hier zie je dat zelfs een ruitpatroon en faux fur-stof naast elkaar gaan. Kies je voor deze opvallende stoffen, let er dan wel op dat je overbodige accessoires achterwege laat. Zo houd je de basis strak en kun je dus rustig aan de slag gaan met prints en kleur.

taiwan

Waar in de woonkamer blauw de overhand heeft, is dit in de eetkamer wel anders. Mooi afgewerkte, houten meubels geven de ruimte een luxe touch. Door de enorme kroonluchter te overkappen met een doorschijnend zwarte kap trekt de lamp wel de aandacht, maar past het wel bij het luxe en strakke interieur.

taiwan
taiwan

Een leuk detail in de slaapkamer is de stoel met nep bont, een knipoog naar de inrichting van de woonkamer. Zo betrek je de slaapkamer bij de rest van de inrichting, zonder dat je het interieur kopieert.

taiwan
taiwan
taiwan

Misschien wel onze favoriete plek van het appartement: de badkamer. De Portugese tegels op de wanden en de vloer zorgen voor een vrolijke sfeer. Samen met de strakke, witte basis scheidt de badkamer zich van de rest van het appartement en waan je je dus echt even in een andere wereld.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Een awardwinnend eclectisch interieur in Taiwan vol blauw
Sluiten