Merve Ozturk
Merve Ozturk Binnenkijken 24 nov 2020

Hallo zeg: dit is hét bewijs dat een eclectische slaapkamer stijlvol kan zijn

Heb je het idee dat je je moet houden aan één bepaalde stijl betreft je interieur? Dan heb je het mooi mis. Het combineren van verschillende stijlen kan namelijk je interieur helemaal afmaken en bovendien zorgt het ervoor dat je uniek bent. Ik kom met bewijs, in deze binnenkijker zien we een prachtige eclectische slaapkamer.

Dus ben je gek op houten details, houd je van donkere leren meubels en maak je de ruimte graag af door verschillende prints te combineren? Just go for it. Het is tenslotte jouw slaapkamer, en jij hoort er gelukkig mee te zijn.

Laten we een kijkje nemen in deze eclectische slaapkamer

Slaapkamer Bolaget
Bron: Bolaget

Deze slaapkamer is het perfecte voorbeeld van een eclectische stijl. Zo zien we veel houten meubels wat ons direct doet denken aan een Scandinavisch interieur en zijn er kleine zwarte spiegels bevestigd op de muur die weer neigen naar een industriële stijl.

Dat is nog niet alles, ook is de eigenaar niet vies van het combineren van verschillende prints. De slaapkamer heeft namelijk twee aparte vloerkleden en een prachtig gekleurde plaid op bed liggen – allemaal in een andere print. Dit maakt de kamer nét wat speelser.

Voor nog meer inspiratie: Een kijkje in het eclectische “kringloop chique” huis van Maartje Adriana

Kleurrijke slaapkamer
Bron: Bolaget

Het valt ons op dat de meubels vrij eenvoudig zijn gehouden en alle details in de kamer juist opvallen. En dat is ook precies een ongeschreven regel om ervoor te zorgen dat een eclectische stijl niet al te chaotisch oogt. Zo zijn we op de Roomed-redactie helemaal weg van de zwarte stoel die in deze slaapkamer staat te shinen.

Eclectische slaapkamer
Bron: Bolaget
Gekleurde slaapkamer
Bron: Bolaget

De houten elementen stralen veel warmte uit. Behalve een houten nachtkastje en ladekast is er ook gekozen voor een houten kledingrek. We zijn er vrij zeker van dat de items die zijn opgehangen met opzet zijn gekozen, het zijn namelijk allemaal neutrale kleuren waardoor het prima in de kamer past.

Pal daarnaast staat een kunstwerk op de grond met prachtige felle kleuren. De kledingrek en kunstwerk passen daarom perfect naast elkaar, ze vullen elkaar namelijk goed aan. De combinatie van neutrale meubels en opvallende details maken de kamer helemaal af.

Het is vaak even puzzelen als je verschillende stijlen wilt combineren, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt creëer je ongetwijfeld een originele ruimte die je niet al te vaak tegenkomt.

Meer lezen over een eclectische stijl