Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 30 nov 2021

Inspiratie: 6 toffe eclectische slaapkamers waar je je ogen uit kijkt

Allerlei texturen, prints en kleuren. Dat is wat je wilt terugzien in een eclectisch interieur. Het is de ideale stijl voor iemand die zich niet tot een stijl wil beperken aangezien het meer een mix is dan één interieurstijl. En om jullie helemaal weg te laten dromen van de gemixte interieurs die wij hebben uitgekozen, focussen wij op de eclectische slaapkamer.

In deze slaapkamers wil je ook wel genieten met je ogen open.

6 ideeën voor een eclectische slaapkamer

1. Een neutrale slaapkamer vol patronen

Je hoeft niet all-out te gaan met textuur, prints én kleur. Ook in een eclectisch slaapkamer als deze zie je hoe belangrijk een goede balans is. Door het gebruik van neutrale tinten oogt dit interieur rust, terwijl er meer dan genoeg verschillende patronen zich in deze kamer bevinden.

2. Textuur aan het plafond

Kies voor verschillende simpele elementen die samen je interieur er toch bont en lekker eclectisch uit laten zien. Wij zijn dol op de florale muur met neon letters. Maar wat we nog toffer vinden is het plafond. Met een doek aan je plafond geef je je huis een unieke uitstraling. Je kan namelijk er textuur in creëren door het doek zo op te hangen dat er prachtige vouwen in verschijnen.

Trend: een stukje plafond mee schilderen geeft jouw huis een unieke look

3. Een boho eclectische slaapkamer

Het lijkt wel alsof er een boho plantenhoekje is gecreëerd in een minimalistisch interieur. Deze combinatie samen met de prachtige kleuren die je op het bed en het schilderij aantreft geven deze slaapkamer een toffe eclectische vibe.

4. Kies voor verschillende stijlen schilderijen

Net als dat je interieurstijlen wilt mixen wil je voor de schilderijen aan je muur ook een mix kiezen. Ga dus niet alleen voor klassieke landschapsschilderijen of florale schilderijen, maar voeg er ook wat abstracte kunst bij. Of kies voor een artistieke stijl die totaal het tegenovergestelde is van je interieurstijl.

5. Plaats een eyecatcher

In een eclectische slaapkamer of elke andere kamer in deze stijl is een eyecatcher nog meer een must. Deze stijl staat bekend om zijn originele look en daarvoor wil je gewoon een item dat er echt tussenuit springt. De eerst volgende keer dat je iets aparts voor in je interieur ziet en denkt ‘dat past niet in huis’, wil je juist denken waarom niet?

6. Mix patronen met je beddengoed en kussens

Het voordeel van een eclectische look voor in je slaapkamer kiezen is al het linnen. Als er iets is waar je gemakkelijk met printjes en texturen kunt mixen dan is het wel met kussens en dekens. Dus plaats nog wat extra kussens in een tof printje op bed. Of style nog een deken met een ander kleurtje over je bed.

En natuurlijk kon een groene eclectische slaapkamer niet missen met de slaapkamertrend die ervoor 2022 aankomt.

Zien: de eclectische keuken van dit appartement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie: 6 toffe eclectische slaapkamers waar je je ogen uit kijkt
Sluiten