Eclectische loft in Portland met bijzonder gave roomdividers

Het koste de bewoners in totaal twaalf jaar om dit appartement om te toveren tot de eclectische loft, die het nu is. Een enorm groot DIY-project kun je het wel noemen. Waar nu een gave betonnen vloer ligt, lag voorheen tapijt en eigenlijk zijn de balken het enige echt authentieke van de woning. De rest is allemaal customized door de bewoners zelf. De loft staat in Portland en wordt bewoond door een gezin bestaande uit twee kinderen. We kunnen ons zo voorstellen dat het heerlijk vertoeven is in zo’n open leefruimte.

Om die open leefruimte toch wat op te breken, plaatsten de eigenaars verschillende roomdividers in de loft. Op die manier wordt in de slaapkamers toch meer privacy gecreëerd en ontstaan er aparte leefruimtes zonder de ervaring van een loft te verliezen.

Dat de bewoners gek zijn op recyclen is meteen duidelijk. In deze eclectische loft zul je geen nieuw hout van de bouwmarkt aantreffen. Veel hout komt van oude schuren en het meubilair is zowat helemaal vintage.

In de loft spotten we tevens hier en daar Japanse invloeden; ook wel bekend als wabi-sabi. Dat is de Japanse filosofie, die zich richt op de schoonheid van imperfectie. Die Japanse invloeden zie je ook terug in dit appartement, waar afgebrokkelde muren het interieur daadwerkelijk sieren.

In de keuken is gekozen voor een rode achterwand. Een perfecte kleur voor zo’n sociale ruimte!

>> Kleuren en emoties: hulp bij het kiezen van de juiste kleur

Achter een boeren staldeur schuilt de badkamer met traditionele Japanse badkuip van hout.

>> Maak zelf een boeren schuifdeur

De slaapkamer van de ouders is lekker stoer en industrieel met een bed op wielen en een roestige muur.

Verschillende stoffen, kleuren, stijlen en materialen maken deze eclectische loft tot een levendig geheel!

Reageer op artikel:
Eclectische loft in Portland met bijzonder gave roomdividers
Sluiten