Eclectische loft in São Paulo met prachtige onbewerkte muren

Wij hebben (wederom) ons droomhuis gevonden! Deze super coole loft staat in São Paulo en heeft een fantastisch interieur. De muren zijn lekker onbewerkt gebleven en het eclectische interieur geeft de rauwe loft kleur en gezelligheid.

Het geniale brein achter dit huis? Het Braziliaanse architectenbureau RSRG Arquitetos.

Achter deze muur zit wel een grappig verhaal. De eigenaren van de loft wilden posters verwijderen die met dubbelzijdig tape aan de muur bevestigd waren. Bij het lostrekken van het tape kwamen er stukjes van de muur mee, waarop ze besloten om grote stukken van de bovenste laag te verwijderen.

De oude ingang van het pand nam veel ruimte in beslag en hield ook veel licht tegen. Daarom is er besloten om de muren te verwijderen, maar de constructie in het plafond en de muren te behouden. De betonnen steunpilaren geven de ruimte een stoere uitstraling.

En alsof al dat prachtige beton nog niet genoeg is, kwamen er tijdens de verbouwing ook nog eens bakstenen muren tevoorschijn. We zien vaak dat de bakstenen muren wit, grijs of zwart worden geschilderd (zoals in dit te gekke woonhuis), maar bij deze loft is de muur in originele staat gehouden. En ook dat geeft het huis net even wat meer kleur!

De grote, open keuken is ideaal voor etentjes en lekker hangen aan de bar met vrienden. Wij zijn nog steeds fan van het fenomeen ‘kookeiland’ maar als je net even iets anders wilt, bekijk dan deze tips!

Benieuwd naar meer eclectische interieurs? Dan moet je deze fijne binnenkijkers even checken:

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Eclectische loft in São Paulo met prachtige onbewerkte muren
Sluiten