Eclectisch interieur vol kunst met wow-effect

Bij het inrichten van een woning kun je uit zoveel woonstijlen kiezen, dat je het op een gegeven moment misschien even niet meer weet. Een eclectisch interieur komt hierbij goed van pas, aangezien je dan allerlei verschillende woonstijlen met elkaar combineert. Wil je aan de slag met een eclectisch interieur? Check dan eerst even onze tips voor het stijlen hiervan. Voor extra inspiratie kun je op deze pagina lekker door scrollen, want dit appartement is een goed voorbeeld van een eclectisch interieur done right.

In dit appartement zijn grote kunstobjecten de leidraad. Ben jij een kunstliefhebber en wil je dit terug laten komen in je interieur? Lees dan onze tips & tricks over hoe je dit beste kunt doen.

Verschillende woonstijlen bij elkaar kan nogal druk ogen. Kies daarom voor een zachte basis qua kleuren en materialen, zoals de lichtgrijze muur en meubels in een lichte houtkleur. Daarnaast creëer je door het gebruik van een beperkt aantal kleuren toch één geheel.

De grijze muur loopt door naar de tweede huiskamer, waar een Kelim-kleed en rosé-gouden muur zorgen voor een vrolijke touch. Door deurposten in een donkere kleur te verven, leg je de aandacht hierop in plaats van de indrukwekkende mix van stijlen. Plaats ook accessoires in deze kleur, zodat de woonstijlen nog beter in elkaar overlopen.

Aan zithoeken en banken nooit genoeg! In deze knusse (tweede) woonkamer is de velours bank een echte eyecatcher. De prachtige kleur komt ook terug in het schilderij aan de muur. Opvallend is ook de Flos hanglamp, één van onze favorieten.

De betegelde vloer en oase van groen in de eetkamer zondert de ruimte echt af van de rest van het huis. Daarbij scheiden de tegels en het zwarte keukenblok de keuken weer af van de eethoek. Slim! Wil jij je keuken ook zo’n make-over geven? Bekijk dan dit artikel met inspiratie voor de mooiste zwarte keukens!

Waar pine green eerst de woonkamer een boost gaf, siert deze kleur nu ook de gehele badkamer. Mix deze kleur met wit en metallic details voor een elegante look. Laat verdere accessoires als potjes en waxinelichthouders achterwege. Zo behoudt de badkamer een fijne, relaxte sfeer.

decoholic.org

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Eclectisch interieur vol kunst met wow-effect
Sluiten