Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 8 jul 2019

Dit fijne eclectische interieur laat zien dat stijlen combineren niet rommelig aan hoeft te voelen

Ben jij zo iemand die op z’n Pinterest bord werkelijk alle stijlen heeft gepind? Van Scandinavisch, tot industrieel en van vintage tot bohemian, jij bent iemand die van alle interieurstijlen enorm blij kunt worden. Gelukkig hoeft dat echt geen reden tot keuzestress te zijn. Met een eclectisch interieur combineer je best of all worlds.

Dat je eclectische interieur er rommelig en over de top uit gaat zien, hoef je ook echt niet bang te zijn. Geloof je ons niet? Kijk dan eens mee naar dit fijne huis.

eclectisch interieur

Eclectisch interieur done right

Dit huis is het perfecte voorbeeld van een geweldig eclectisch interieur. De basis is rustig gehouden: de vloer, muren en bank zijn bijvoorbeeld allemaal in een neutrale kleur. Daarnaast is er gekozen voor één dominante kleur (de geweldige rode stoelen) en een accentkleur (roze in de kunst en accessoires).

De eigenaren hebben nog een truc toegepast om hun eclectische stijl niet over de top te laten voelen. Zo is de eettafel met stoelen enorm basic, maar is er geen twijfel over mogelijk dat de rode stoelen statement items zijn. Een gouden regel als je jouw eclectische interieur niet als rommelig wil laten ogen: basic meubels combineren met statement items. Zo valt jouw favoriete meubel nóg meer op.

Lees ook: Ontdek jouw woonstijl: een eclectisch interieur voor wie niet kan kiezen

Alhoewel het huis niet megagroot is, is er wel een knusse eethoek ingericht. Ook hier zijn verschillende stijlen gebruikt, maar we proeven hier vooral een Scandinavische invloed. Wij zijn vooral fan van de grijze lamp, waar een poster en een kaart aan zijn gehangen.

Warme keuken

De keuken is misschien niet het meest spannende gedeelte van dit interieur, maar toch zouden we hier gerust voor tekenen. Door het houten aanrechtblad straalt de keuken warmte en gezelligheid uit, waardoor we er onszelf op zondagavond rustig zien kokkerellen. Details als de metrotegels en de wat stoerdere industriële lampen zorgen voor een fijn geheel.

Plaatje van een slaapkamer

Deze slaapkamer heeft de kastenwand van onze dromen. Zo veel opbergruimte! Doordat er voor glimmende witte deuren is gekozen, past het goed bij de rest van het huis én ziet het er ook nog eens wat chiquer uit. Ons oog valt natuurlijk meteen op de enorme lamp aan het plafond, die de kamer zachtheid meegeeft.

Deze tip noteren we zelf ook even: kunst hoeft niet per se aan de muur. Deze eigenaren hebben ervoor gekozen om een grote lijst met poster achter één van de nachtkastjes te zetten, en dat staat onwijs leuk.

Lees ook: Dit zijn de do’s en don’ts voor een eclectisch interieur (volgens een expert)

Ook hier is de slaapkamer best neutraal gehouden en zijn het de kleinere meubelen en accessoires die het verhaal vertellen. Van de gitaren aan de muur worden we bijvoorbeeld heel blij. Heb je instrumenten in huis? Laat ze onderdeel worden van je interieur. Zelfs de versterker onder de gitaren staat prachtig in deze kamer.

Maar dat is niet het enige waar we blij van worden in deze ruimte. Van de gouden lampen tot het vogel kandelaartje, wij zouden ze zo zelf allemaal in huis halen. En dan hebben we het nog niet eens over de nachtkastjes met vintage feel gehad. Yes, please.

Neutraal maar toch kleurrijk

Last but not least: we werpen een blik op de gang, waar de eclectische stijl weer mooi te zien is. Ook hier is de ruimte weer heel licht en neutraal door de witte muren en de lichte houten vloer, maar toch voelt de gang heel kleurrijk aan. Dat komt onder andere door de gallery wall met schilderijtjes op canvas.

Het vintage kastje met een prachtige blauwgroene kleur wordt gebruikt als een soort bar cart. De klassieke gouden spiegel staat daar ontzettend mooi bij. De plank aan de bovenkant van de muur vinden we ook een geniale vondst. Wat een stijlvolle manier om je boeken kwijt te kunnen en meteen wat kleur in je interieur toe te voegen!

Er zijn dus meer dan genoeg interieurlessen uit dit huis te trekken. De grooste van allemaal is toch wel dat je je echt niet tot één of twee stijlen hoeft te beperken. Een eclectisch interieur is perfect voor iedereen die niet kan of wil kiezen.

Meer eclectische binnenkijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Historiska Hem

Reageer op artikel:
Dit fijne eclectische interieur laat zien dat stijlen combineren niet rommelig aan hoeft te voelen
Sluiten