Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 9 jan 2021

Binnenkijken in een eclectisch appartement met loft-gevoel aan de Rotterdamse Maas

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Inclusief ikzelf. Ik loop regelmatig ‘s avonds over straat om vervolgens stiekem bij anderen naar binnen te gluren om te zien hoe zij erbij zitten. En mezelf te vergapen aan al het moois wat ik zie en af te vragen wat die mensen doen in het leven. Maar vandaag draai ik de rollen om.

Sinds april 2020 woon ik met mijn vriend samen in Rotterdam in een appartement van 65 m2, met maar één kamer. Als we wisten dat er een lockdown aankwam en we elke dag aan dezelfde eettafel moesten thuiswerken, hadden we het misschien anders aangepakt. Maar misschien ook niet, want ik was opslag verliefd toen ik m’n eerste stappen in dit unieke appartement binnen zette. Take a look.

Het ultieme loft-gevoel

woonkamer van appartement in rotterdam
Bron: Roomed

Het leuke aan dit huis is het loft-gevoel wat het geeft, terwijl het eigenlijk een appartement is op de tweede etage van een oud (het dateert uit 1899) hoekpand. Alles is één grote ruimte, maar door de muur in het midden (die tevens een gigantische kledingkast is) heb je niet het idee dat je ‘maar’ over één ruimte beschikt.

Daarnaast is het heerlijk licht in huis, want de grote ramen aan de voorzijde kijken uit op de Rotterdamse Maas (waar regelmatig allerlei boten en jachten voorbij varen).

Throwback: dit waren onze populairste binnenkijkers van 2020 (hi inspiratie!)

Wegkruipen op de bank

binnenkijken in de woonkamer met togo bank
Bron: Roomed

Aangezien alles één grote ruimte is, is er niet een bepaalde kamer waar ik het liefste ben. Maar onze lievelingsplek is met stip op één de bank; die we tweedehands en hergestoffeerd kochten bij Weber & Van Rijn. Het is zo’n heerlijke wegkruiper waar je – als je er eenmaal in zit – nooit meer uit wilt komen. Kop koffie, goed boek, niks meer aan doen.

De lijsten op de muur is een begin van een verzameling aan foto’s en platen die we willen ophangen. Het doel is om er nog meer omheen te hangen, maar we kopen alleen iets als we tegen ‘het juiste plaatje’ aanlopen.

Fan van tweedehands

kast van kratten
Bron: Roomed

De oude veilingkratten heb ik van mijn oom gekregen toen ik op m’n 18e uit huis ging. En ook in m’n ‘volwassen woning’ doen ze perfect dienst als boeken- en platenkast. Het houten hoofd in de kist kochten we op de tweedehands pop-up markt van Reliving.

Ik ben er echt van overtuigd dat je het leukste en meest eigen interieur creëert door tweedehands items te scoren en die (eventueel) te combineren met nieuwe spullen.

Ohja, en door planten toe te voegen. Het valt me nu op hier er op bijna elke foto een groen monster je aandacht trekt.

woonkamer in loft in rotterdam
Bron: Roomed
keuken in huis
Bron: Roomed

Nog zo’n vintage item waar ik helemaal weg van ben, is onze marmeren tafel. Wederom gekocht via Weber & Van Rijn (en lóódzwaar kan ik je vertellen).

Ik wilde heel graag een ronde of ovalen tafel, omdat ik het (juist in de buurt van een nogal hoekige keuken) leuk vind als er andere vormen in een huis aanwezig zijn. Vaak is alles heel vierkant of rechthoekig, wat me altijd een kil gevoel geeft.

Ook de stoelen zijn overigens tweedehands en hebben we gekregen van de overleden opa van Wout, die ze ooit door een timmerman heeft laten maken. Ik hoop dat ze nog jaren meegaan, want het zijn unieke items waar we vaak complimenten over krijgen.

keuken in rotterdamse loft
Bron: Roomed
keuken
Bron: Roomed

Toen we dit huis kochten, was het zwarte deel van de keuken wit en de roze kast idem dito. Prima, maar we wilden iets spannenders. De witte kasten hebben we matzwart laten spuiten (ja je ziet elke vingerafdruk zitten als de zon er goed op schijnt, maar dat mag de pret niet drukken).

De roze planken naast de keuken hebben we geverfd nadat we in de made-winkel in Amsterdam deze prachtige kleur op deze manier ín een kastje hadden gezien. Mijn vriend en ik vinden het leuk om qua kleuren in huis iets verder te denken dan je neus lang is en nét even iets anders te doen dan ‘gewoon een muurtje schilderen’.

Het slaap-gedeelte

slaapkamer
Bron: Roomed
fotolijst in de slaapkamer
Bron: Roomed

Het mooiste aan ons slaapgedeelte vind ik misschien wel de kleur op de muur. Brave Ground van Flexa en instant rustgevend als je het mij vraagt. Perfect voor de slaapkamer dus.

Een ander leuk detail is de kaars in de vorm van een vrouwenlichaam. Een collega is een paar maanden geleden begonnen met het gieten van haar eigen, natuurlijke kaarsen. Toen ik deze zag was ik om. Too pretty to burn.

Binnenkijken in meer one of a kind appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in een eclectisch appartement met loft-gevoel aan de Rotterdamse Maas
Sluiten