Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 21 feb 2021

Dweilen: op déze manier komen er geen voetafdrukken op je vloer te staan

Je vloer dweilen zorgt ervoor dat hij weer even helemaal glanst en er weer uitziet als nieuw. Toch vervelend als je er na het dweilen achterkomt dat er overal voetafdrukken op je vloer staan.

Geen zorgen, op deze manier voorkom je voetafdrukken op je vloer als je dweilt. Laten we eerst beginnen met de dingen die je in ieder geval niet moet doen.

Te veel water en te veel schoonmaakmiddel

Om te beginnen moet je zorgen dat je niet te veel water gebruikt. Hierdoor droogt de vloer langzaam en is de kans groter dat jij er met je voeten op gaat staan terwijl hij nog nat is. Wring je dweil dus goed uit en droog je vloer meteen na.

Daarnaast is te veel schoonmaakmiddel ook niet goed. In schoonmaakmiddel zit namelijk vet en als je hier te veel van gebruikt krijg je een doffe waas op je vloer.

Als je hier overheen loopt krijg je dus voetafdrukken. Twee eetlepels schoonmaakmiddel voor één emmer is genoeg.

Je gebruikt warm water

Een veelgemaakte fout in de dweilwereld. Het lijkt misschien logisch om warm water te gebruiken. Maar koud water is beter.

Warm water verdampt namelijk sneller (eigenlijk te snel bij het dweilen) waardoor er zeepresten achterblijven op je vloer. Als je hierin gaat staan, ontstaan er meteen afdrukken.

Je stippelt geen route uit

De manier waarop je dweilt door je huis is erg belangrijk. Stippel voordat je begint met dweilen een route uit in je huis. Begin in een hoek en dweil zo je weg door de kamer richting de deur. Zo weet je zeker dat je niet terug hoeft te lopen over een gedweilde vloer.

Als je nu bezig bent in een smal gedeelte zoals een hal of gang is het verstandig om eerst de zijkanten te dweilen en daarna het midden van vloer.

Spoelglansmiddel

Het kan natuurlijk alsnog gebeuren dat je per ongeluk in je net gedweilde vloer komt te staan. Zorg ervoor dat je voetafdruk niet meer te zien is door extra spoelglansmiddel voor je vaatwasser in je sopje te doen. Je kan ook kiezen voor wasverzachter voor extra glans.

Het resultaat: een prachtig schone vloer zonder strepen en voetafdrukken. Voor ons het proberen waard!

Zo zorg je ervoor dat je laminaat het langst mooi blijft

Dweilen zonder voetafdrukken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Moneymom

Reageer op artikel:
Dweilen: op déze manier komen er geen voetafdrukken op je vloer te staan
Sluiten