Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 4 jun 2016

Dwars door het dak van dit ecologische huis groeit een dikke boom

Volgens architecten Luis Velasco Roldan en Ángel Hevia Antuña worden traditionele bouwstijlen en bouwmaterialen steeds minder toegepast in de moderne bouw. Dat vinden ze jammer en daarom besloten zij zelf een duurzaam en ecologisch huis te bouwen in Ecuador, waarbij zij zich houden aan de traditionele principes. Ze kozen een plek uit in het bos, maar er was één ‘kleine’ sta-in-de-weg. Je voelt ‘m al aankomen: de boom. Daar bouwden zij dus gewoon omheen en zo haalden zij de natuurlijk letterlijk in huis.

Gelukkig zien we steeds vaker dat architecten in hun ontwerp rekening houden met de natuur. Zo zijn er heel wat huizen gebouwd die net als dit architectenduo de natuur omarmen. De mooiste exemplaren vind je in dit overzicht.

Omdat een ecologisch huis wel echt één moet zijn met de natuur gooiden de ontwerpers er nog een schepje bovenop. En met bovenop bedoelen we ook letterlijk ‘op het dak’. De dakbedekking is namelijk een grasmat! Voordeel hiervan is dat het goed isoleert. Verdere isolatie in huis bestaat uit puimsteen, een heel poreus vulkanisch gesteente. Door alle gaatjes is het heel geschikt als isolatiemateriaal. Bovendien is deze manier van isoleren helemaal traditioneel, een eis die de architecten stelden aan hun project.

MEER LEZEN
Ben je na het zien van dit huis helemaal geïnspireerd en wil je ook jouw maatschappelijk voetafdruk verminderen? Ontdek de voordelen van wonen in een Tiny House of begin alvast met duurzamer leven aan de hand van deze tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.treehugger.com

Reageer op artikel:
Dwars door het dak van dit ecologische huis groeit een dikke boom
Sluiten