Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 22 apr 2020

Earth Day: een duurzamer interieur in 5 makkelijke stappen

Ieder jaar is Earth Day een dag dat we stilstaan bij ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Bij het inrichten van je interieur kun je hier ook heel goed rekening mee houden. Met deze 5 makkelijke tips heb je binnen de kortste keren een iets duurzamer interieur.

We zijn natuurlijk dol op mooie meubels, accessoires en andere hebbedingetjes, maar het is zonde als dit ten koste gaat van al het moois van de natuur.

Een duurzamer interieur in 5 makkelijke stappen

1. Decoreer met planten

Het is geen geheim dat we dol zijn op planten en nu hebben we extra reden om van onze groene vriendjes te houden. Planten zijn namelijk een natuurlijke duurzame manier om je interieur mee te decoreren. Het groen staat levendig en fris. Bovendien zorgen planten ook voor gezondheidsvoordelen zoals frisse schone lucht.

2. Maak gebruik van natuurlijk licht

We maken het liefst zo min mogelijk gebruik van de thermostaat. Dat is beter voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarom is veel natuurlijk licht in je huis belangrijk. Niet alleen is veel licht fijn; het zorgt ook voor extra warmte.

Haal lichtdoorlatende gordijnen voor in je woonkamer of schaf een grote spiegel aan om het licht te laten reflecteren zodat de kamer ook groter lijkt.

3. Kies voor kwaliteit

Earth Day gaat erom dat we ons meer bewust worden van ons consumentengedrag. We kopen nu eenmaal veel spullen die we mooi vinden, maar soms niet altijd lang meegaan en goedkoop zijn. Toffe hebbedingetjes zijn leuk, maar kies eens voor spullen die van grotere kwaliteit zijn. Die zijn wellicht wat duurder, maar gaan ook langer mee. Zo koop je minder spullen.

4. Tweedehands all the way

Kiezen voor kwaliteit is top en we raden ook zeker aan om eens bij een kringloopwinkel of markt te kijken voor leuke spullen voor je interieur. Door oude meubels nieuw leven in te blazen, ben je namelijk ook bewuster bezig met je consumentengedrag.

5. Gebruik duurzame materialen

Kies voor meubels die gemaakt zijn van duurzame materialen. Denk hierbij aan hout met een FSC-keurmerk, bamboe, rotan of gerecyclede materialen. Er zijn genoeg materialen die duurzaam zijn én mooi staan in je interieur.

Meer interieurtips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Earth Day: een duurzamer interieur in 5 makkelijke stappen
Sluiten