Frederique Rekers
Frederique Rekers Duurzaam 2 apr 2021

Duurzaam wonen met duurzame materialen: corian en composiet

In de nieuwe rubriek ‘Duurzaam wonen’ gaan we jullie alles vertellen over hoe je duurzaam kunt wonen in je eigen huis. Het kan je veel opleveren, namelijk een lagere energierekening, meer wooncomfort én je draagt bij aan een beter milieu. Wij delen de tips en tricks die er zijn om jouw huis duurza(a)m(er) te maken.

Duurzaam wonen wonen heeft onder andere te maken met de materialen die je gebruikt. Voorbeelden van duurzame materialen zijn corian en composiet, wij leggen je er alles over uit.

Duurzame materialen: corian en composiet

Corian en composiet zijn duurzame materialen waarvan vooral werkbladen en spoelbakken worden gemaakt. Dit komt omdat ze onder andere waterdicht en antibacterieel zijn.

Deze materialen zie je vooral terug in de keuken. Ze hebben beiden een luxe uitstraling die past in veel elementen in je huis.

Shoppen met een gerust hart doe je bij deze 5 duurzame interieurmerken

Corian

Corian is een duurzaam oppervlakte materiaal dat gemaakt is van acrylharsen en natuurlijke mineralen. Het is goed bestand tegen slijtage van je dagelijkse gebruik waardoor het zijn luxe uitstraling lang zal behouden.

Corian komt in heel veel verschillende kleuren en details dus aan keuzes genoeg. Het is een materiaal dat zacht en warm aanvoelt en er glanzend uitziet. Het beste: het is bestand tegen schimmel, dus ook perfect voor in je badkamer of toiletruimte.

Door de vormbaarheid ervan zie je het ook terugkomen in meubelstukken of decoratiestukken. Dus als jij al voorzien bent van een keuken/badkamer is er geen reden om geen duurzame materialen in huis te halen.

Composiet

Composiet is gemaakt van houtvezels en gerecycled kunststof. Het geeft een ‘standaard’ keuken nét dat beetje extra. Composiet is een hele sterke stof die moeilijk kapot gaat en in vloeibare vorm is het bijna in elke mogelijke gewenste vorm te krijgen. Ideaal én duurzaam dus.

Veel mensen denken dat composiet lijkt op metaal maar niets is minder waar. Composiet is namelijk stukken lichter en in heel veel meer kleuren beschikbaar. Composiet zie je met name terug in aanrechtbladen en keukenbladen.

Duurzaam wonen: zo kan jij het beste jouw afval scheiden in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CorianVtwonen

Reageer op artikel:
Duurzaam wonen met duurzame materialen: corian en composiet
Sluiten